Mens vi venter på PS5 – det kan PS4 Pro

PlayStation 4 Pro (PS4 Pro) er en opgradering til PS4. Men hvad kan en PS4 Pro, og skal jeg egentlig vælge den fremfor den billigere PS4? Se mere her.
PlayStation 4 er en af de mest populære spilkonsoller nogensinde. For tiden kan du ofte få den på tilbud til omkring 1500 kroner, så det er kommet ned i en pris hvor alle kan være med. Men i november 2016 udkom en ny version af PlayStation 4, der bliver kaldt for PlayStation 4 Pro eller PS4 Pro.
Det er jo klart at en PlayStation 4 Pro vil indeholde mere end en PlayStation 4, men er det virkelig pengene værd. Et pristjek vil pt. vise at PlayStation 4 fås ned til ca. 1800 kroner, mens du må give 2800 kroner for en PlayStation 4 Pro.

Hvad indeholder PlayStation 4 Pro?

PlayStation 4 og PlayStation 4 Pro indeholder den samme x86-64 AMD “Jaguar” processor med 8 kerner. Til gengæld er GPU’en i PlayStation 4 Pro opgraderet fra at have en styrke på 1,84 TFLOPS til nu at have 4,20 TFLOPS. Med andre ord kan Pro-versionen af PlayStation 4 håndtere over dobbelt så mange grafiske beregninger pr. sekund, i forhold til den gamle version.
Harddisken kunne du i den gamle version vælge mellem en på 500 GB og 1 TB. I Pro-versionen findes kun 1 TB, men det er også rigtig fint, fordi du skal bruge en del plads hvis du vil downloade spil.
I størrelse har Pro-versionen fået vokseværk. Den er nemlig vokset fra nogle dimensioner på 265×39 ×288 mm til 295×55 ×327 mm. Det vil dog nok ikke være noget de fleste tillægger stor værdi. Vægten er også vokset fra 2,1 kg til 3,3 kg.
Selve drevene er de samme i PS4 Pro som PS4. Det er altså et almindelig blueray drev, der kan afspille både DVD’er og bluerays, men ikke de nye 4K bluerays. Til gengæld understøtter PS4 Pro 4K, så du kan spille spil i 4K. Det betyder også, at der er ikke forskel i de spil du skal købe til PS4 og PS4 Pro.
PS4 Pro har en stærkere muskelkraft i forhold til PS4, men da alle PS4 spil er lavet til PS4 er det ikke sikkert at det vil have den store betydning. Derfor kan du sagtens vælge at købe en PS4 fremfor en PS4 Pro og så spare de 1000 kroner. Dem kan du så gemme til en opsparing til den kommende PS5, som vi stadig venter på.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x