PS5 frigivelse – det ved vi om den næste Playstation

PS5 frigivelse – det ved vi om den næste Playstation

Rygterne har længe gået omkring den kommende Playstation 5 (PS5). Se her hvad vi ved om den kommende PS5.

Det er efterhånden længe siden at vi har fået en ny version af Playstation, også selvom der i mellemtiden er kommet en ny Xbox fra Microsoft. Der florerer efterhånden en del rygter om den kommende PS5, og dem har jeg samlet i denne artikel.

Hvornår bliver PS5 frigivet?

Ifølge rygterne er der en ny Playstation på vej, men hvornår bliver den frigivet? Sony holder kortene tæt til kroppen, og har derfor ikke været ude med nogen officiel melding. Hvis vi kigger på de tidligere versioner af Playstation, blev de frigivet på disse tidspunkter:

  • Playstation blev frigivet i 1995
  • Playstation 2 blev frigivet i 2000
  • Playstation 3 blev frigivet i 2006
  • Playstation 4 blev frigivet i 2013

Der er altså gået mellem 5-7 år mellem hver Playstation version, og udfra denne logik skulle PS5 blive frigivet mellem 2018-2020. Derfor mener mange at PS5 vil komme i løbet af 2019.

Jokeren i denne logik er at Sony har lanceret en opgraderet version af PS4, kaldet PS4 Pro, hvilket potentielt kan betyde vi skal vente endnu længere på PS5. Spørgsmålet er dog så om Sony kan leve med at den seneste version af Xbox fra Microsoft, Xbox One X, er kraftigere end PS4 Pro. Dette kan rykke frigivelsesdatoen længere frem.

Hvad kommer PS5 til at indeholde?

Der går også rygter om hvad den kommende PS5 vil indeholde. Mange har for eksempel nævnt at det var en stor fejl at PS4 Pro blev frigivet uden en 4K Blueray afspiller. Til sammenligning understøtter både Xbox One S og Xbox One X 4K Bluerays. Det ville derfor være overraskende hvis PS5 blev frigivet uden en 4K Blueray afspiller – især når man tænker på at Sony selv er storleverandør af 4K bluerays til markedet.

Lagringspladsen i den næste PS5 vil formentlig også stige. I dag fås PS4 med en 500 GB harddisk og en 1 TB harddisk. Men da nogle spil i sig selv kan optage mere end 500 GB plads, forventes harddiskpladsen at stige. Det vil formentlig betyde at PS5 vil blive lanceret med en 2 TB harddisk.

Hvad kommer PS5 til at koste?

Det er selvfølgelig svært at spå om priser, når vi ikke engang ved hvornår PS5 bliver frigivet. Den originale PS4 og PS4 pro kostede omkring 349 britiske pund, svarende til ca. 3000 kroner. Til sammenligning blev Xbox One X lanceret til 449 britiske pund, svarende til knap 4000 kroner.

Her går rygterne at PS5 vil blive lanceret til en pris der ligger tættere på prisen for Xbox One X, end PS4 og PS4 Pro. Så du skal nok have pengene op ad lommen, hvis du vil have fingrene i den kommende PS5.

På nuværende tidspunkt er alle disse ting dog bare rygter. Sony har hverken meldt ud at de arbejder på en PS5, hvornår den kommer eller hvad den kommer til at koste. Vi må derfor vente længere inden vi kan melde mere ud.

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Skriv et svar

%d bloggers like this: