DR opkræver måske ulovlig moms

Når du betaler din licensregning til Danmarks Radio (DR), er de 20 procent moms. Sådan har det altid været, men det er måske ulovligt, mener nogle eksperter i skatteret.
For nyligt kom der en opsigtsvækkende dom fra EU Domstolen, der måske kan have betydning for DR’s opkrævning af licens i Danmark. Dommen omhandlede den tjekkiske licens, hvor det blev slået fast at der ikke måtte opkræves moms af licens.
Da den danske licensmodel minder om den tjekkiske, er det nærliggende derfor også at spørge om det egentlig så er lovligt for DR at opkræve moms. Dette har Skatteministeriet undersøgt, og de mener at DR har en særlig undtagelse, der gør det lovligt at opkræve moms. Men dette er alle skatteeksperter i Danmark ikke enige. Flere eksperter udtaler, at det formentlig også er ulovlig for DR at opkræve moms, og de opfordrer de danske licensbetalere til at klage til EU Domstolen eller EU kommisionen.
Hvis det skulle ske, og det bliver slået fast at DR’s opkrævning af moms er ulovligt, vil DR skulle betale moms tilbage til danskerne for de seneste 3 års opkrævninger. Det svarer til ca. 1500 kroner.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Kristoffer
4 år siden

Jeg hader licens.. Virkelig dårligt!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x