DR opkræver måske ulovlig moms

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Når du betaler din licensregning til Danmarks Radio (DR), er de 20 procent moms. Sådan har det altid været, men det er måske ulovligt, mener nogle eksperter i skatteret.

For nyligt kom der en opsigtsvækkende dom fra EU Domstolen, der måske kan have betydning for DR’s opkrævning af licens i Danmark. Dommen omhandlede den tjekkiske licens, hvor det blev slået fast at der ikke måtte opkræves moms af licens.

Da den danske licensmodel minder om den tjekkiske, er det nærliggende derfor også at spørge om det egentlig så er lovligt for DR at opkræve moms. Dette har Skatteministeriet undersøgt, og de mener at DR har en særlig undtagelse, der gør det lovligt at opkræve moms. Men dette er alle skatteeksperter i Danmark ikke enige. Flere eksperter udtaler, at det formentlig også er ulovlig for DR at opkræve moms, og de opfordrer de danske licensbetalere til at klage til EU Domstolen eller EU kommisionen.

Hvis det skulle ske, og det bliver slået fast at DR’s opkrævning af moms er ulovligt, vil DR skulle betale moms tilbage til danskerne for de seneste 3 års opkrævninger. Det svarer til ca. 1500 kroner.

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

One Comment

  1. Kristoffer 28. august 2017 Reply

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *