PlayStation 5 (PS5) – hvornår bliver den frigivet?

Læs mere om den kommende PlayStation 5 (PS5) og hvornår den forventes frigivet, så du kan købe den. 
PlayStation 5 er den næste generation af spillekonsol fra Sony. Den nuværende er PlayStation 4 (PS4) og den blev frigivet i februar 2013 og kom til Danmark i november 2013, så nu er det på tide der snart kommer en ny PlayStation.
PlayStation har altid været en af de mest populære spillekonsoller, fordi det er en kraftfuld spillemaskine med masser af spil til, som bare virker. Herudover har PS4 også indeholdt et smart-tv med mulighed for at se Bluerays eller for eksempel Netflix.
Det er da også forventet at den snart vil komme på markedet, fordi til november i år kommer Microsoft ud med Xbox One X, der er den største konkurrent til PlayStation. Rygterne siger, at Sony vil lancere deres PlayStation 5 også her til efteråret. Det er dog ikke alle der er enige i rygterne, og andre forudsiger at det først bliver i 2o18, ja måske først i 2019, at PlayStation kommer ud på markedet.

Hvad kommer PlayStation 5 til at kunne?

En af årsagerne til at Sony formentlig tøver med at sende en ny PlayStation ud på markedet, er formentlig fordi de nye PlayStation spil vil udnytte den nye 4K teknologi. Men da 4K fjernsyn endnu ikke er blevet nok udbredte, venter Sony måske på at flere får 4K fjernsyn, så de kan få gavn af de stærke kræfter der er i den kommende PlayStation.
Et af de spørgsmål flere spekulerer over, er om PlayStation 5 bliver bagudkompatibel. Dvs. vil en PlayStation 5 kunne spille de PlayStation 4 spil du har liggende? Det er et godt spørgsmål, fordi PlayStation4 var ikke bagudkompatibel med PlayStation 3. Det har dog været en del upopulært, så jeg tror umiddelbart at PlayStation 5 vil understøtte PlayStation 4 spil også.
Udover at understøtte den nye 4K teknologi, vil den nye PlayStation 5 nok også udnytte den Virtual Reality (VR) teknologi der er kommet på markedet. Sony har jo selv lanceret nogle VR briller, og det skulle da undre mig om de ikke bliver brugt af den kommende PlayStation.
Hvorvidt Sony lancerer PlayStation 5 her til efteråret eller venter nogle år endnu, kan vi kun spekulere over. Sony har desværre endnu ikke selv løftet sløret for hvornår de vil lancere den næste PlayStation. Personlig tror jeg ikke Sony vil vente flere år efter Microsoft har lanceret Xbox One X. Her er de nødt til at svare igen, for at kunne bevare sin dominerende position.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x