Lav en Plex Medieserver med NVIDIA Shield TV Pro

Med NVIDIA Shield TV Pro kan du sætte en Plex medieserver op, og lave dit eget Netflix i hjemmet.

Med Plex kan du lave dit eget Netflix, der afspiller alle de DVD-film du har samlet gennem tiden. For at kunne det, skal du installere Plex Medieserver. Det kræver du har en server der kører hele tiden, så alle enheder i hjemmet kan tilgå dine film. Her findes der flere muligheder, men en populær løsning er at anvende NVIDIA Shield TV Pro som Plex server.

NVIDIA Shield TV Pro er en tv-boks, der koster omkring 1700 kroner. Jeg har også skrevet lidt mere om denne tv-boks her. Det er en tv-boks der kører Android TV, hvilket gør du kan installere apps fra Google Play. Det omfatter for eksempel alle de populære streamingapps som Netflix, Viaplay, TV2 Play, Disney+, DR TV osv.

Noget særligt ved NVIDIA Shield TV Pro er ellers at du også kan installere Plex medieserver som app. På den måde kan du altså få tv-boksen til at agere medieserver. Det kræver følgende for at få det til at virke:

  • En NVIDIA Shield TV Pro
  • Installere Plex Medieserver app
  • En ekstern harddisk som lagerenhed
  • Konvertere DVD-film til videofiler

NVIDIA Shield TV Pro indeholder selv kun 16 GB lagerplads, hvilket er nok til de apps du skal installere, men ikke til videofilerne. Derfor skal du have filerne liggende på en ekstern harddisk. Den kan du enten slutte direkte i USB-porten på tv-boksen, men du kan også slutte den til din router, fordi NVIDIA Shield TV Pro kan godt tilgå en harddisk på nettet.

Så skal du også konvertere dine DVD-film til videofiler. Her har jeg gode erfaringer med programmet Handbrake, og du kan her læse lidt nærmere om hvordan du gør. Bemærk at det er fuldstændig lovligt at lave en kopi af DVD-film til eget brug, hvilket også fremgår af Kulturministeriets hjemmeside:

Du må gerne lave enkelte digitale kopier, så længe det kun er til personlig brug for dig selv eller personer, som er en del af din husstand. Det betyder, at en film, må kopieres til andre digitale medier, som f.eks. en ekstern harddisk eller et mediecenter på en computer, så længe det sker til personligt brug for dig selv eller til personer i din husstand.

Kilde: Kulturministeriet

Alle filerne lægger du ind på den eksterne harddisk, og når du installerer Plex Medieserver skal du pege på hvor filerne ligger henne. Bemærk at når du skal installere app’en, så er der forskel på at installere Plex medieserver og Plex klient – den første er den rigtige og er selve serveren, mens den anden blot er en der kan hente filmene fra en Plex Medieserver der kører allerede.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x