Dankort App – En kæmpe skuffelse

I dag betalte jeg for første gang med NETS Dankort app, men det var desværre en skuffelse. Den kan på ingen måde være et alternativ til Google Pay eller Apple Pay.

Betalingsterminalen viste det beløb jeg skulle betale, og jeg greb straks mobilen ud af lommen. Der var kommet en notifikation med, at her kunne jeg betale med Dankort app’en. Jeg kunne ikke åbne app’en ved at klikke på notifikationen, men måtte ind i menuen og finde den frem. Da jeg åbnede den havde den ikke registreret beløbet endnu fra terminalen. Jeg satte mobiltelefonen ovenpå den sorte boks ved siden af terminalen, men der skete intet. Så fjernede jeg mobiltelefonen fra coveret, og placerede den igen på den sorte boks, og nu kunne jeg se de 240 kroner jeg skulle betale. Et klik på Betal og så var det gennemført.

Men det gik ikke særlig hurtigt og effektivt.

Dankort app’en har nu eksisteret siden 2017, men er endnu ikke udviklet til et effektivt betalingsmiddel. Det går ikke lige så hurtigt som en NFC betaling, som både Google Pay og Apple Pay kan præstere. Og trods app’en er standardapplikation til betalinger på telefonen, dukker den ikke automatisk op når du skal betale.

Herudover er der mange butikker der slet ikke understøtter Dankort app’en. Det kræver nemlig de har en sort betalingsboks ved siden af betalingsterminalen, så den er ikke indbygget i den normale betalingsterminal. Det betyder at du kan ikke lade Dankortet ligge hjemme og så stole på at du kan betale med din mobiltelefon.

Jeg er en af de danskere, der har en bank der endnu ikke understøtter betaling med Google Pay. Det er der 20% af de danske banker der endnu ikke gør, og flere af disse banker har ikke tænkt sig at ændre på det. En bank jeg kontaktede svarede tilbage til mig, at de ikke ville indføre Google Pay fordi det var der ikke nok efterspørgsel efter.

Det er rigtigt at danskerne har en forkærlighed for iPhone i forhold til mange andre lande. Men der sælges stadig en del Android telefoner i Danmark. Man anslår at 60% af de telefoner der sælges i Danmark er Apple telefoner, mens 40% er Android telefoner. Bankerne her burde tage noget mere ansvar, og sikre at alle danskere kan benytte et velfungerende mobilt betalingsmiddel.

Hvis NETS skulle være et alternativ skulle deres app for det første anvende NFC ligesom Apple Pay og Google Pay. For det andet skal app’en optimeres så den dukker op når der registreres en betaling. Og for det tredje skal det være muligt at bruge app’en i alle de butikker hvor du kan betale med Dankort.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x