Apple Pay ruller ud – skal du springe på?

I en af de seneste iOS opdateringer bliver Apple Pay rullet ud, og brugerne af iPhone bedt om at opsætte Apple Pay. Men er det overhovedet en god ide?
Apple Pay har egentlig været understøttet i Danmark i et halvt år, men i disse uger ruller en opdatering til iOS ud til danskerne, og bagefter bliver brugerne bedt om at opsætte Apple Pay. Men hvad er Apple Pay egentlig, og er det overhovedet en god ide at aktivere det? Det kigger vi på her.
Først til hvad Apple Pay er. Det er en betalingstjeneste fra Apple, der måske mest af alt minder om MobilePay. Altså mobilbetaling hvor du let kan betale for en kop kaffe eller lignende med mobiltelefonen. Det er en tjeneste der er integreret i iMessage, og som gør det muligt også at betale for noget gennem en besked.
Indtil videre er der kun få danskere, der anvender Apple Pay. Formentlig fordi MobilePay indtil videre har gået ret godt fat i danskerne, og opfylder en del af det marked som Apple Pay gerne vil ind på.

Når du betaler med Apple Pay, betaler du ikke med Dankort

En af de ting der er vigtigt at være opmærksom på, er at hvis du gennem Apple Pay betaler med et VISAdankort, så er det ikke Dankort-delen du betaler med, men VISA-delen. Apple Pay understøtter nemlig kun Mastercard og VISA – ikke Dankortet.
Det har været kritiseret en del, specielt fordi det indtil 1. januar kunne betyde store kortgebyrer når det var VISA der blev betalt med.
Forbrugerrådet Tænkt har meldt Apple Pay til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. De mener nemlig det er konkurrenceforvridende når Apple Pay ikke tilbyder at betale med Dankort-delen. Når der betales med VISA-kortet er der nemlig en omkostning der er ca. 10 gange så dyr, og som i sidste ende fordyrer priserne.

Kun få banker støtter Apple Pay

Indtil videre er der da også kun få banker der støtter Apple Pay. Faktisk er det kun Nordea og Jyske Bank der støtter den nye betalingsløsning. Danske Bank vil for eksempel ikke give deres 1,3 millioner kunder adgang til Apple Pay, men i stedet satse på MobilePay 100%.
Det betyder at Apple Pay stadig ikke vil kunne bruges af de fleste danskere. For at kunne bruge Apple Pay skal man nemlig dels have en nyere iPhone der understøtter NFC teknologi og dels have en bank der også støtter det.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x