Hvornår kommer de sidste danske banker med på Google Pay?

De fleste danske banker understøtter nu Google Pay, men der er fortsat en del banker der endnu ikke er kommet med på. Hvornår kommer det til at ske?

I oktober 2019 så vi sidste gang 32 danske banker gå med på Google Pay. Siden er Arbejdernes Landsbank, Nykredit, Spar Nord Bank og Lægernes Bank også kommet med, mens Sydbank ikke er. Ellers er der ikke sket det store. Google har lavet en liste over danske banker og kort der understøtter Google Pay, og den omfatter nu 66 banker/betalingstjenester. Men kigger man listen igennem er der stadig nogle banker der ikke fremgår af listen.

Her er en oversigt over hvilke af de største danske banker der understøtter Google Pay og hvilke der ikke gør. Du kan se hvilke betalingskort der understøttes. Listen er blevet opdateret juni 2022, hvor bl.a. Lægernes Bank også er kommet med. Nu er 69 banker inkluderet på den fulde liste.

BankVisakortMastercardDankort
Andelskassen FælleskassenJaJaNej
Arbejdernes LandsbankJaJaNej
BankNordikJaJaNej
Bank NorwegianJaNejNej
BasisbankJaJaNej
Broager SparekasseJaJaNej
Coop BankNejNejNej
Danske Andelskassers BankJaJaNej
Danske BankNejJaNej
Den jyske sparekasseJaJaNej
Djurslands bankNejNejNej
Dragholms SparekasseJaJaNej
Facit BankNejNejNej
FolkesparekassenJaJaNej
Frørup AndelskasseJaJaNej
Frøs SparekasseJaJaNej
Frøslev-Mollerup SparekasseJaJaNej
Fynske BankJaJaNej
GrønlandsbankenJaJaNej
Hvidbjerg BankJaJaNej
Jutlander BankJaJaNej
KreditbankenNejNejNej
Lollands BankJaJaNej
Lunar BankJaNejNej
Lægernes BankJaNejNej
Lån & spar bankJaJaNej
Merkur sparekasseJaJaNej
Middelfart sparekasseJaJaNej
Møns bankJaJaNej
NordeaJaJaNej
Nordfyns bankNejNejNej
NykreditJaJaNej
Pensam bankJaJaNej
Ringkjøbing LandbobankNejNejNej
Rise Flemløse SparekasseJaJaNej
Rønde SparekasseJaJaNej
Skjern BankNejNejNej
Spar Nord BankJaJaNej
Sparekassen BallingJaJaNej
Sparekassen BredebroJaJaNej
Sparekassen DjurslandJaJaNej
Sparekassen for Nr. Nebel og omegnJaJaNej
Sparekassen KronjyllandJaJaNej
Sparekassen Sjælland-FynNejNejNej
Sparekassen ThyJaJaNej
Sparekassen VendsysselJaJaNej
SydbankNejNejNej
TotalbankenJaJaNej
Vestjysk BankJaJaNej

Sydbank er den eneste af de 5 største banker i Danmark, der endnu ikke understøtter Google Pay. Jeg har kontaktet dem for at spørge om de har planer om at understøtte tjenesten. Det fremgår dog af et svar på deres Facebookside, at de regner med at Google Pay bliver lanceret fra den første del af 2022. Læs den seneste status jeg har fået fra Sydbank her og her.

Det er også overraskende at Danske Bank hidtil kun har understøttet Mastercard, dvs. ikke Visa-delen af Visadankort. De understøtter ikke endnu Dankort ligesom det er tilfældet for Apple Pay. Det er der faktisk endnu ingen danske banker der gør.

Jeg har også kontaktet flere banker for at høre dels hvornår de kommer til at understøtte Google Pay og hvornår de vil tillade betaling med Dankortet i Apple Pay eller Google Pay. De fleste melder tilbage, at de ikke vil oplyse nogen dato.

Kender du nogle banker der skal tilføjes til listen eller har nogle ændringer, er du meget velkommen til at skrive en kommentar nederst.

5 3 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

10 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jørgen siger:

Hvornår kommer Sydbank på Google Pay??? Det kan da ikke være så svært for dem, når alle de andre danske banker kan.

Andreas Andersen siger:

Hej Jørgen! Det er et rigtig godt spørgsmål! Man skulle jo tro at Danmarks tredjestørste bank også kunne være med på de nyeste digitale muligheder. Tilbage i oktober 2021 fortalte Sydbank at de ville tilbyde det fra begyndelsen af 2022, men det er ikke sket og nu vil de ikke melde en dato ud. Nedenunder kan du læse om den seneste status jeg har fået:

https://www.it-blogger.dk/hvornaar-faar-sydbank-google-pay/

Mvh. Andreas

jacob siger:

Jeg har givet op. Jeg skifter bank. Nu gider jeg ikke vente på at Sydbank tager sig sammen mere.

Stefan siger:

Jeg gav også op overfor Sydbank, efter 44 år som trofast kunde hos dem.
Det var både pga. deres manglende opbakning til Google Pay og Garmin Pay, som jeg ville bruge. Men ikke mindst den måde de forholder sig til negative renter.
De kigger nemlig ikke på det samlede indestående, men det er kun den såkaldte friholdelseskonto du må have indestående på. Dvs hvis du bruger en opsparingskonto som friholdelseskonto og selv om du har under 100.000kr stående. Så trækker de negative renter fra din lønkonto og budgetkonto.
Den eneste måde man kan komme uden om dette, er ved kun at have én eneste konto hos dem. Og helt ærligt, hvor mange kører med kaoskonto?

Jan siger:

Har du hørt noget fra Sparekassen Sjælland-Fyn? Synes også de har lovet det i lang tid.

Andreas Andersen siger:

Hej Jan!

Ikke noget afgørende nyt. På deres hjemmeside skriver de:

Vi arbejder på at kunne tilbyde flere mobile betalingsløsninger som Google Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay. Vi kender endnu ikke lanceringstidspunktet, men følg med på Facebook eller her på hjemmesiden, hvor vi selvfølgelig vil give besked, så snart vi ved mere.

På deres Facebookside har de for et halvt års tid siden skrevet:

Vi kommer til at tilbyde Google Pay til sparekassens kunder i starten af det nye år.

Men som bekendt er det endnu ikke lanceret. Jeg ved ikke hvilken udfordring nogle af de her banker står med, som mange af de andre banker har løst. Vi må håbe det snart kommer.

Mvh. Andreas

Magnus siger:

Mange fra mit arbejde snakker om at Adyen bliver den nye betalingsmetode. Har i hørt om den før?

Andreas Andersen siger:

Jeg ved ikke lige hvad Adyen har med Google Pay at gøre, og har heller ikke hørt om den. Men jeg kan se den får nogle meget dårlige anmeldelser på bl.a. Trustpilot, hvor den kun får 1,9 ud af 5 stjerner. Der nævnes blandt andet at de har en meget dårlig support og en masse fejl.

morten madsen siger:

Jeg mangler nordfyns bank på listen, de skriver også at de vil indføre Google pay på et tidspunkt men er heller ikke sket endnu

Andreas Andersen siger:

Jeg kan se at Nordfyns bank har indført det, men kun med Visa Debit. Du kan derfor fx. ikke bruge Visa-delen af dit Visadankort. Så hvis du vil bruge Google Pay skal du have et Visa Debit kort.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x