Nu kan du bruge Dankortet i Apple Pay

Endelig en bank der tilknytter Dankortet til mobil betaling i stedet for de internationale kort. Danske Bank går forrest og giver dig lov til at bruge Dankortet.

Når du har tilknyttet dit Visadankort til Apple Pay troede du måske du betalte med Dankortet når du brugte det i butikkerne. Det er bare desværre ikke tilfældet. Alle banker i Danmark har nemlig tilmeldt Visa-delen til Apple Pay når de har tilladt dig at betale med Apple Pay. Så når du betaler med Apple Pay er det Visakortet du bruger.

Det er ikke nødvendigvis noget du mærker til, men bankerne har selv en interesse i at fremme de internationale kort fordi de tjener mere på dem, og i sidste ende kan det betyde Dankortets død og prisstigninger fordi de kort er dyrere for butikkerne.

Men nu har Danske Bank altså som den første bank valgt at give dig mulighed for at betale med Dankortet i stedet for. Forhåbentlig følger andre banker med snart. Danske Bank har nemlig lavet en aftale med Nets der netop giver mulighed for at tilknytte Dankortet.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas siger:

Hvordan får man Dankortet i Apple Pay? Jeg har danske bank men synes ikke jeg har den mulighed.

Andreas Andersen siger:

Hej Thomas! Jeg tror faktisk ikke Danske Bank har implementeret det endnu, selvom der er gået mange måneder. Har lige skrevet til dem og spurgt.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x