Hvornår får bankerne Google Pay?

Jeg har spurgt nogle banker, hvornår de har tænkt sig at understøtte Google Pay. Se svaret her.

For nylig meldte en lang række danske banker ud, at de nu understøttede Apple Pay. Det betyder at det bliver lettere for danskerne der har en iPhone at betale med deres mobiltelefon – eller et Apple Watch for den sags skyld.

Men hvad med Google Pay? Altså den tilsvarende service til Android telefoner. Hvornår har de danske banker tænkt sig at understøtte dem?

På nuværende tidspunkt er det kun Danske Bank, Jyske Bank og Nordea der understøtter Google Pay. Der er altså langt fra lige så mange banker der understøtter Google Pay, som understøtter Apple Pay.

Jeg synes de danske banker skulle se at komme igang med også at understøtte Google Pay, i betragtning af hvor mange der egentlig har en Android telefon. Jeg har derfor skrevet til få andre banker, for at høre om det ikke snart var på vej.

Jeg skrev først til Sydbank, der også er en af Danmarks største banker. Få dage efter fik jeg følgende svar:

Lige nu er der kun fokus på Apple Pay, men Sydbank holder selvfølgelig løbende øje med udviklingen med Google Pay. Jeg beklager, at jeg indtil videre må skuffe dig, men kan ikke oplyse nogen tidshorisont for Google Pay.

Sydbank har altså ikke tænkt sig at understøtte Google Pay endnu. Jeg skrev så også til Arbejdernes Landsbank, men her har jeg endnu ikke fået svar. Men på deres Facebook side svarer de en anden med følgende:

Vi arbejder hele tiden på at udvide antallet af betalingsmuligheder, men om og hvornår vi måtte understøtte betalinger med Google Pay ved vi desværre ikke. Vi skal nok orientere om det, når der er nyt.

Nykredit har svaret følgende på deres Facebookside:

Der er p.t. ikke konkrete planer om, at tilbyde Google Pay, men vi følger løbende op på de forskellige betalingsmuligheder, så det kan ikke afvises, at det også kommer på et tidspunkt.

Spar Nord Bank skriver følgende:

Lige nu er vi mest af alt super glade for at kunne tilbyde vores kunder Apple Pay som en nem og sikker betalingsløsning. Samtidig er vi selvfølgelig opmærksomme på, at der er andre betalingsløsninger på markedet, som på sigt også kunne være interessante at gøre tilgængelige for vores kunder. Det holder vi løbende øje med, for vi vil naturligvis gerne forsætte med at imødekomme efterspørgslen efter nye betalingsløsninger.

Der er altså stadig lange udsigter til at flere danske banker kommer med på vognen og kommer til at tilbyde Google Pay. Hvis du har kendskab til flere banker der understøtter Google Pay, er du meget velkommen til at skrive det i en kommentar nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x