Ubuntu for begyndere 17 – et alternativ til Notesblok

Hvis du har installeret Ubuntu, kan du her finde alternativer til Notesblok.

Notesblok er et ualmindeligt simpelt program i Windows. Det er nemt at bruge, fordi når du indsætter tekst her, er det helt uden formatering. Det er også nemt her hurtigt at gemme noget tekst. Og så skal man jo ikke glemme at man også nemt kan bruge den til at redigere HTML eller til andre programmeringsformål.

I Ubuntu findes der selvfølgelig installeret et alternativ til Notesblok. Det hedder GEdit eller “Tekstredigering”. Hvis du trykker aktiviteter og søger efter dette, finder du nemt programmet.

Det er et meget simpelt program som langt hen minder meget om Notesblok, men dog kan lidt mere. Nede i bunden kan du skifte “Almindelig tekst” til for eksempel “HTML”, så vil GEdit farve forskellige elementer i koden, så den bliver mere overskuelig.

Hvis du trykker på nummer 2 knap øverst til venstre, så vil du se at du også her kan arbejde i faneblade, så du nemt kan redigere flere filer på en gang.

Notepad++ til Linux

Måske du kender programmet Notepad++, som er en lidt mere avanceret Notesblok til Windows? Den findes ikke direkte til Linux, men du kan vælge at køre den via Wine.

Men ellers findes der en kopi der kaldes for Notepadqq. Den kan du finde i Ubuntu Software.

Atom

Jeg vil også lige nævne Atom, som faktisk er en populær editor, hvis du programmerer. Den kan du også finde i Ubuntu Software.

Det var tre bud på et godt alternativ til Notesblok i Ubuntu. Hvis du har andre forslag er du velkommen til at nævne dem i kommentarerne. Har du ikke læst hele denne Ubuntu tutorial, kan du starte her. I næste afsnit skal vi se hvordan du i Ubuntu installerer et andet desktopmiljø, nemlig KDE plasma.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x