Ubuntu for begyndere 15 – et alternativ til Paint

I denne tutorial skal vi kigge på et godt alternativ til Paint, som mange måske stadig bruger i Windows.

Paint er et simpelt billedredigeringsprogram der trofast har fulgt Windows i årtier. Det er simpelt og godt til at lave småjusteringer i billeder. De avancerede dele af billedredigering må det efterlade til andre programmer.

Men faktisk er der mange der elsker Paint, fordi det er simpelt. Og hvad gør du så når du skifter Windows ud med Ubuntu? Ja, så må du jo finde et alternativ.

Her kan jeg varmt anbefale det program, der hedder Pinta. Det er nemlig også simpelt og fint, ligesom Paint.

En af forskellene mellem Paint og Pinta er dog, at du også kan bruge flere lag, mens Paint kun fungerer i ét lag.

En af de interessante ting i Pinta, som jeg faktisk har savnet i Paint, er muligheden for at have gennemsigtig baggrund. Når man markerer et område og trykker delete, bliver det nemlig gennemsigtig. Desværre kan man ikke så let konvertere en bestemt farve til gennemsigtig, så her må man bruge et mere avanceret program.

Hvis du godt kan lide Paint, vil jeg i hvert fald opfordre dig til at prøve Pinta. Du installerer det via Ubuntu Software eller med koden:

sudo add-apt-repository ppa:pinta-maintainers/pinta-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install pinta

Hvis du ikke synes Pinta kan nok, så kan du også tjekke det gratis program ud der hedder GIMP. Det er meget avanceret og faktisk et alternativ til Adobe Photoshop i Linux. Men det vil jeg ikke komme nærmere ind på i denne artikel.

Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive dem i en kommentar. Du kan også finde første afsnit i denne Ubuntu tutorial her. Og ellers kan du fortsætte til næste afsnit, hvor vi kigger nærmere på hvordan du forbinder Ubuntu med din Android telefon.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Frank Simens siger:

Hvorfor ikke nævne libre draw?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x