Styr dit Apple TV uden fjernbetjening

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

Apple TV er en rigtig god enhed, som mange elsker. En ulempe ved Apple TV er dog den lille fjernbetjening der meget nemt bliver væk. Dette har vakt meget frustration hos en del, fordi de nu ikke længere kunne anvende deres Apple TV.

I denne artikel ser vi på de forskellige muligheder du har hvis du mister fjernbetjeningen til dit Apple TV.

Køb en ny fjernbetjening

Det første du kan overveje er jo at købe en ny fjernbetjening. Heldigvis koster den ikke så meget. For 263 kroner får du en splinterny fjernbetjening.

Ofte vil dette være den bedste løsning, fordi de andre muligheder jeg også vil nævne, bliver du aldrig lige så glad for som en ny fjernbetjening. Så bruger du dit Apple TV meget, vil jeg anbefale at skaffe en ny fjernbetjening.

Brug din iPhone som fjernbetjening

Heldigvis er det også muligt at anvende din mobiltelefon som fjernbetjening for dit Apple TV. Dette kan lade sig gøre med en app der hedder Remote og som fås til iOS.

Udover at downloade app’en er der to ting der skal være opfyldt for at du kan bruge denne app som fjernbetjening for dit Apple TV:

 • Både dit Apple TV og din mobiltelefon skal være på samme WiFi netværk.
 • Deling i hjemmet skal være slået til på dit Apple TV.

Hvis ikke disse to ting er opfyldt, så virker den ikke. Dette er faktisk et problem, fordi det er de færreste der husker at slå deling i hjemmet til, hvis de ikke skal bruge det. Så et godt råd, hvis du lige har fået Apple TV og stadig har din fjernbetjening: Slå som det første Deling i hjemmet til på dit Apple TV.

Hvad hvis jeg ikke har slået Deling i hjemmet til?

Så er der desværre ikke noget at gøre, du vil ikke kunne anvende denne app til at styre dit Apple TV.

Hvad hvis jeg ikke har tilsluttet mit Apple TV til WiFi endnu?

Denne problematik er nok ikke så almindelig, da man jo som regel allerede har konfigureret WiFi inden man gør sin fjernbetjening væk. Men det kan jo alligevel godt lade sig gøre.

En ide er så at sørge for at de to enheder kommer på samme netværk alligevel. Dette kan du gøre hvis du tilslutter et ethernet kabel fra Apple TV’et og så direkte hen til samme router som din mobiltelefon er tilsluttet til med WiFi. Derved kommer de to enheder nemlig automatisk til at få samme netværk – og så kan du jo altid fjerne kablet igen, når du har fået det korrekte WiFi aktiveret.

Har du ikke et så langt kabel, har jeg også prøvet en alternativ løsning hvor jeg i stedet for at forbinde ethernet kablet fra Apple TV til router, forbinder det fra Apple TV til en computer, som jeg så trådløst har forbundet via WiFi til routeren. På den måde deler computeren sin internetforbindelse med Apple TV’et.

Kan jeg bruge min iPad?

Ja, det kan du godt. Remote app’en virker både til iPhone og iPad, så det er bare at installere den. Men det kræver stadig at de er forbundet til samme WiFi og at Deling i hjemmet er slået til.

Brug en Mac som fjernbetjening

Man kunne egentlig også tro at du kunne bruge din Mac som fjernbetjening, men dette er desværre ikke muligt. Det eneste du kan gøre, er at aktivere AirPlay fra Mac hvis både Mac og Apple TV er forbundet til samme WiFi netværk.

Brug en PC som fjernbetjening

Du kan desværre heller ikke bruge en PC som fjernbetjening. Dette er nu heller ikke nogen overraskelse, da Apple som regel kun anvender egne produkter.

Lav din egen fjernbetjening til Apple TV

Hvis du har gjort fjernbetjeningen til dit Apple TV væk, er det også muligt at lave en helt ny fjernbetjening. Dette kræver dog at du har en gammel fjernbetjening til et andet apparat du kan anvende. For at kunne gøre dette kræver det følgende:

 • Remote app’en på din iPhone eller iPad skal virke og kunne kontrollere dit Apple TV.
 • Det betyder også at Deling i hjemmet på dit Apple TV skal være slået til.
 • Og det betyder også at Apple TV og iPhone skal være på samme WiFi netværk. Alternativt kan du tilslutte Apple TV direkte med ethernet kabel til samme router, som iPhone er forbundet til med WiFi.

Så du skal altså kunne kontrollere Apple-tv’et for at kunne lave en ny fjernbetjening. Herefter gør du følgende:

 1. Gå til Generelt menuen.
 2. Så går du til “Remotes” menuen.
 3. Så vælger du “Learn remote” i menuen.
 4. Så trykker du “Start”.
 5. Så beder Apple TV’et dig om at trykke på bestemte knapper på din nye fjernbetjening.

  Apple-TV-ny-remote

 6. Så skal du give din fjernbetjening et navn eller anvende det den foreslår.

Herefter kan du altså nu styre Apple TV’et med den nye fjernbetjening.

Hvad hvis jeg ikke har adgang med Remote app’en?

Så har du et problem – prøv at læse under dette punkt længere oppe, men kan det ikke lade sig gøre, er eneste mulighed nok at købe en ny fjernbetjening.

Hvad hvis jeg ikke har slået Deling i hjemmet til?

Hvis du ikke har slået Deling i hjemmet til på dit Apple TV, kan du hverken anvende remote app’en eller aktivere en ny fjernbetjening.

Hvad hvis jeg ikke er på samme WiFi?

Så kan du tilslutte et ethernetkabel fra Apple TV til samme router som du trådløst er forbundet til med in smartphone.

 

Har du nogle spørgsmål?

Jeg har undersøgt en del omkring hvad man gør hvis fjernbetjeningen til Apple TV’et er væk, så du er velkommen til at stille spørgsmål i kommentarerne hvis du er i tvivl.

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0

3 Comments

 1. Charlotte 1. juli 2016 Reply
 2. ThoHei 5. august 2016 Reply
 3. Uwe Jessen 8. juli 2018 Reply

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *