Den nye iPad 2018 – alt du bør vide

Apple har netop lanceret en ny og billigere iPad og software der skal gøre livet for studerende og deres lærere lettere. Se hvad der er værd at vide her. 
En almindelig iPad koster 329$ svarende til knap 2000 kroner, og hvis du vil have lidt mere kan du købe en iPad Pro for 650$ svarende til knap 4000 kroner. Der er en stor prisforskel, så hvis du gerne vil have mere kraft end den billige version, skal du virkelig have mange penge op af lommen. Det vil Apple nu gerne gøre noget ved med den nye version, der koster det samme som en almindelig iPad før, men indeholder en del mere.
Den nye 2018-version af iPad blev præsenteret på uddannelseseventet hos Apple, der hedder “Let’s Take a Field Trip”. Den kommer til at indeholde en 9,7″ Retina skærm med en A10-processor, som skulle være kraftigere end de fleste Chromebooks eller laptops, ifølge Apple. Den indeholder også et HD forward-facing kamera der kan bruges til FaceTime opkald, samt et 8 MP bagkamera. Den nye iPad vil også ifølge Apple kunne holde batteri i 10 timer, hvilket skulle være nok til en hel skoledag.

Den nye iPad understøtter en Apple Pencil

En af de måske vigtige ting for studerende er at den nye iPad kommer til at understøtte Apple Pencil. Dette var ellers kun noget iPad Pro gjorde, men nu bliver dette også udbredt til den almindelige iPad. Det gør det nemmere for de studerende at skrive og tegne på deres iPad til undervisningen. Det bør dog nævnes at en Apple Pencil koster 99$, svarende til 600 kroner.
En Apple Pencil kan blandt andet detektere hvor meget du vipper blyanten eller hvor hårdt du trykker, hvilket gør at det bliver en mere ægte skrivefornemmelse, i forhold til mange andre penne.

Software og lagerplads til de studerende

Men det var ikke kun en digital pen og en billigere iPad som Apple kunne tilbyde de studerende. De præsenterede også nye uddannelsesvenlige apps og et tilbud til studerende om at kunne få 200 GB plads på iCloud. En noget opgradering i forhold til de 5 GB studerende får nu.
En af de apps som Apple præsenterede var den nye Schoolwork app. Med den kan lærere oprette assignments til de studerende, og kan se hvordan den studerende klarer sig med den. Herudover var der den nye Teacher app, hvor også lærere kan blive trænet. Endelig får de studerende muligheder for at kunne oprette digitale bøger med Pages, en feature der hidtil kun har været muligt på Mac.
Den nye iPad kom i butikkerne fra den 27. marts og kan derfor allerede nu købes.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x