Simply.com vs One.com vs Azehosting – 3 Webhoteller til under 40 kr.

Vi skal i denne artikel se nærmere på de tre webhoteller Simply.com, One.com og Azehosting, der alle er billige webhoteller. Her kan du se forskellen mellem dem.

Hvis du skal ud og lave en hjemmeside, så har du brug for et webhotel. Et webhotel er det sted hvor filerne til din hjemmeside skal ligge – det sted hvor domænet for din hjemmeside skal pege på. Her findes der mange forskellige at vælge imellem, og jeg har selv prøvet en del af dem. De har alle forskellige nuancer, som måske gør at det kan være en individuel vurdering hvilken du skal vælge.

I denne sammenligning ser vi på tre populære webhotelfirmaer, der alle tilbyder et webhotel til knap 40 kroner pr. måned. Her er der taget udgangspunkt i prisen for Simply.com efter september, hvor de hæver priserne til netop knap 40 kr. per måned. Der er også taget udgangspunkt i prisen for et One.com webhotel efter et år, da første år koster 19 kroner pr. måned. Det betyder at det billigste webhotel hos Simply.com, One.com og Azehosting cirka koster det samme.

Men hvad får du så for knap 40 kr. pr. måned?

Plads på webhotellet

En af de første ting mange kigger på er hvor meget plads til filerne du får på webhotellet. Det er faktisk egentlig ikke så vigtig, fordi det er de færreste med kun en enkelt hjemmeside der nogensinde kommer til at bruge den plads.

 • Simply.com Basic Suite – 10 GB plads
 • One.com Beginner – 50 GB plads
 • Azehosting WEB 2 – 30 GB plads

Her kan vi tydelig se at One.com giver mest plads på dit webhotel, mens Simply.com giver markant mindre. Her er det dog vigtigt at nævne to ting. For det første er 10 GB plads faktisk ret meget, og det er ikke sandsynligt du kommer til at bruge det på kun en enkelt hjemmeside. For det andet så inkluderer pladsen på One.com også pladsen til mails, hvor det er særskilt på Simply.com. Hos Simply.com får du 2 GB pr. mailkonto til mails, hvis det er på en IMAP server du har oprettet den. Hos Azehosting er pladsen også inkl. mails.

Antal domæner

En af de mest begrænsende faktorer ved webhoteller for mig er antallet af domæner du kan tilknytte. Det skyldes at jeg har flere domæner, herunder også nogle jeg kun bruger til mails. Og her er der faktisk lidt forskel.

 • Simply.com Basic Suite – Tilføj gratis addons, men ikke samme betingelser
 • One.com Beginner – 1 domæne
 • Azehosting WEB2 – Ubegrænsede domæne addons

Den største frihed får du hos Azehosting. Her kan du tilføje alle de domæne addons du vil – og for dem kan du frit oprette e-mailadresser, MySQL databaser, subdomæner, HTTPS osv. Altså som om du havde et webhotel til dem alle.

Hos Simply.com kan du også tilføje alle de domæne addons du vil – det hedder DNS Service. Men du får så ikke mulighed for frit at oprette e-mailadresser, MySQL databaser, subdomæner, HTTPS osv. Det kræver du opretter et webhotel til hver enkel. Det bør dog nævnes at Simply.com for nylig har indført mulighed for at du kan oprette mailalias til dem, men det er ikke helt det samme som mailkonti.

Den mindste frihed får du hos One.com. Her får du udelukkende plads til et domæne, og vil du have flere må du købe flere webhoteller.

Antal e-mailadresser

Som jeg allerede har nævnt er der også forskel på antallet af e-mailadresser:

 • Simply.com – Ubegrænset mailkonti på webhoteldomæne, mailalias for addon domæner
 • One.com – 50 mailkonti på webhoteldomæne
 • Azehosting WEB2 – Ubegrænset mailkonti for både webhoteldomæne og addon domæner

Den største frihed får du altså hos Azehosting, fordi du her kan oprette mailkonti for alle domæner, både webhoteldomænet og addon domæner. Du kan ovenikøbet også oprette subdomæne-e-mailadresser, hvilket ikke er muligt hos Simply.com eller One.com.

Simply.com tilbyder dig kun at oprette ubegrænset e-mailkonti for webhoteldomænet. For nylig har de dog indført at du også kan oprette ubegrænset mailalias for addon domæner, som du så kan viderestille til webhotel e-mails. Hvis du vælger IMAP som mailserver, får du 2 GB pr. mailkonti, men det er udover den plads der er for webhotellet.

One.com giver igen den mindste frihed – du kan udelukkende oprette mailkonti for dit webhoteldomæne, og kun op til 50 stk.

Antal MySQL databaser

Antallet af MySQL databaser varierer også.

 • Simply.com – 2 stk.
 • One.com – 1 stk.
 • Azehosting – Ubegrænset

Igen er det Azehosting der giver den største frihed, fordi her kan du oprette alle de MySQL databaser du vil. Hos Simply.com er du begrænset af 2 stk., men kan dog købe flere. Hos One.com får du én database.

Trafik, båndbredde, CPU og RAM

På forskellige webhoteller nævnes også ressource begreber som trafik, båndbredde, CPU og RAM. Dem skal du passe på med at sammenligne, fordi de er ikke sammenlignelige mellem webhotelfirmaer. Derfor kan de egentlig ikke bruges til så meget.

Der er også hele diskussionen om ubegrænset trafik virkelig betyder ubegrænset trafik. Hvis jeg køber et webhotel med ubegrænset trafik, som belaster hele webserveren, så vil firmaet nok hurtig lukke min konto.

I virkeligheden er Simply.com, One.com og Azehosting ligeværdige hvad angår ressourcer. De fungerer godt allesammen, og det vil derfor ikke være min første prioritet når jeg skulle købe et webhotel.

HTTPS beskyttelse

Før i tiden var der forskel på HTTPS beskyttelse af hjemmesider og det kostede en del. I dag er det gratis og hos alle tre steder får du frit HTTPS beskyttelse af din hjemmeside, og derfor er det ikke længere rigtig noget du skal tænke over.

Panel, FTP og 1-click install

Der er forskel hvilket panel de tre webhotelfirmaer bruger:

 • Simply.com – eget panel
 • One.com – eget panel
 • Azehosting – cPanel

Hvis du specifikt leder efter cPanel så er Azehosting eneste valg. Men panelerne hos Simply.com og One.com er begge inituitive og nemme at finde ud af.

Du kan bruge FTP hos alle tre webhoteller, så det er ikke noget problem at overføre filerne til dit webhotel.

Alle tre tilbyder også 1-clickinstall af scripts. Azehosting har nok det største udvalg, men de vigtigste scripts som WordPress kan du installere hos alle tre udbydere.

Hvilket skal jeg vælge?

Hvis jeg skulle finde et webhotel til min første hjemmeside, så ville jeg klart vælge Simply.com. Dette fordi de nok har det mest simple panel for begyndere og er et fint produkt for én hjemmeside.

Skal du derimod ud og have et webhotel til flere domæner, så vil jeg i stedet anbefale Azehosting. Her er der meget mere frihed, og det har du brug for hvis du skal have flere domæner.

Jeg kan ikke se den store fordel i at bruge One.com fremfor de andre to udbydere. De er bare dyrere og du får mindre frihed til at vælge ting til dit webhotel. Dem ville jeg altså ikke vælge.

5 3 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Kirsten
Kirsten
11 måneder siden

Tak for den fine gennemgang. Jeg overvejer at købe et domæne udelukkende for at have mails på dem, men synes det er lidt meget at betale 480 kroner for det hvert år. Hvor skal jeg gå hen for at få et billigere mailhotel?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x