Nu vil Donald Trump også blokere WeChat

Den amerikanske præsident Donald Trump fortsætter handelskrigen mellem USA og Kina. Først truede han med at blokere Tik Tok, og nu WeChat.

Handelskrigen mellem USA og Kina blusser endnu engang op. Donald Trump har igennem de seneste år gennemført flere blokeringer, der skader den kinesiske handel med USA.

For nylig var Trump ude med trusler om at blokere for det populære sociale medie Tik Tok, der er et kinesisk socialt medie. Det amerikanske selskab Microsoft havde ellers talt om at ville opkøbe det, og disse forhandlinger foregår stadigvæk, men lykkedes de ikke har Trump sagt han vil blokere dem.

Nu er Trump så ude med en ny trussel mod kinesiske sociale medier. Denne gange drejer det sig om WeChat, der er en messenger app ejet af kinesiske Tencent. Ligesom Tik Tok beskyldes de for ikke at have styr på sikkerheden, i forhold til data om amerikanere der kan tilgå de kinesiske myndigheder.

Hvis det ender med at Tik Tok og WeChat bliver blokeret, kommer det ikke kun til at vedrøre amerikanske brugere af de sociale medier. Forbuddet vil sandsynlig også omfatte Google og Apple’s samarbejde med firmaerne, og disse apps vil derfor sandsynligvis blive smidt ud af app store. Dermed vil de i praksis forsvinde fra hele den vestlige verden.

WeChat har faktisk ikke så mange amerikanske brugere – de fleste er kinesiske. Men en del kinesere der bor i USA og den vestlige verden vil have sværere ved at holde kontakten med familie og venner i Kina.

Senest har Apple også været på banen og advaret mod at blokere for WeChat. Dette skyldes at en iPhone uden WeChat er ikke noget værd i Kina, så hvis den blokeres vil iPhone salget i Kina falde drastisk. Kinesere brugere nemlig WeChat til mange ting i Kina, herunder beskeder, sociale medier, betalinger, bestille lægetider osv. Så uden WeChat vil de formentlig vælge en anden telefon. Apple har en årlig omsætning i Kina på omkring 250 milliarder kroner.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x