Sådan opretter du en Bloggers Delight blog

I dette skal vi se på hvordan man får en gratis blog på Bloggers Delight – og begynder at tjene penge på den. Bloggers Delight er en af Danmarks største blogging netværk og er meget populære i bloggerverdenen. Årsagen er formentlig at når man har tilmeldt, skal man udelukkende tænke på at skrive indlæg. Alt det praktiske omkring bloggerplatformen håndterer Bloggers Delight. 

Om Bloggers Delight

Hos Bloggers Delight kan du få en gratis blog. Men der findes tre blogtyper:

  • Basisblogs
  • Plusblogs
  • Premiumblogs

Den gratis blog du får er en basisblog. En basisblog er gratis, men man kan så heller ikke tilpasse sin blog så meget. Hvis du opgraderer til plusblog kan du tilpasse meget mere, og kan også tilknytte dit eget domæne. Hvis du får mange læsere til din blog, kan du blive premiumblogger. Så kan du tjene penge på din blog gennem Bloggers Delight.
Egentlig er Bloggers Delight blot WordPress der bliver hostet af Bloggers Delight, og som er tilpasset så der kun er de basale funktioner tilgængeligt. Du kan derfor også overveje at oprette en WordPress.com blog, der måske ikke er så styret af blogging platformen.
Endnu bedre er det hvis du køber et webhotel med tilhørende domæne, f.eks. gennem Unoeuro. Dette giver dig meget mere valgfrihed og her kan du også med et klik installere WordPress – altså det samme der kører på Bloggers Delight. Løsningen koster typisk under 200 kroner pr. år. Skriv evt. i kommentarerne hvis du har spørgsmål til denne mulighed.

Hvad er forskellen mellem de forskellige blogtyper hos Bloggers Delight?

Basisbloggen hos Bloggers Delight er helt gratis – men du får udelukkende kun det basale du har brug for at kunne blogge. Ingen mulighed for eget domæne eller tilpasning af bloggen.
Hvis du opgraderer til en plusblog, koster det 49 kroner pr. måned. Her får du mulighed for at kunne tilpasse din blog og tilknytte dit eget domæne.
Du kan blive Premium blogger hvis du har mere end 20.000 besøg pr. måned. Har du flere end det antal besøgende, kan du sende en ansøgning om at blive Premium blogger til Bloggers Delight. Bliver du Premium blogger kan du tjene penge på din blog.

Bloggers Delight reklamerer på din blog

Hvis du har en basisblog, så vil Bloggers Delight også placere store reklamer i toppen af din blog. Indtægterne fra disse reklamer ser du ikke – de tilfalder alene Bloggers Delight. Det er nemlig kun hvis du bliver Premium blogger at du kommer til at tjene penge på dine egne indlæg.
Og det er lige nøjagtig derfor jeg anbefaler at du hoster din egen blog ved hjælp af Unoeuro. Her får du nemlig ikke bare alle de muligheder som en plusblogger får (værdi 49 kroner pr. måned) men også meget mere. Og du kan så sætte reklamer på og selv tjene alle penge på reklamer. Dette koster under 200 kroner pr. år.

Generelt indtryk

Mit indtryk af Bloggers delight er nok, at ganske vist gør de det nemt at komme igang med at blogge. Men når det er sagt, så er det ikke lettere end en gratis WordPress.com blog. Og har man mod på en lille smule mere kan man vælge en selv-hosted blog.
Problemet med Bloggers Delight er nemlig at de tjener mange penge på de besøgende du skaffer til dem og på at du er villig til at betale for at anvende deres blog. Alle disse penge kan du jo selv få, hvis du selv hoster din blog.

Opret en blog

Først går du til Bloggers Delights hjemmeside:
http://bloggersdelight.dk/
Så trykker du på knappen “Opret blog” i øverste højre hjørne.
BD1
Så skal du indtaste din e-mail, dit navn, din nye blogs ønskede adresse og en spamkode. Spamkoden er blot nogle tal man indtaster, for at bevise at man ikke er en robot. Udfyld formularen og tryk på “Kom i gang med din blog”.
BD2
Med bloggen får du et subdomæne – f.eks. valgte jeg adressen http://aphandersenblog.bloggersdelight.dk som subdomæne til testbloggen.
Nu hvor du har oprettet din blog, vil du først få vist en video med en kort introduktion til Bloggers Delight. Er denne video slut, kan du lukke den, ved at klikke uden for videoen.
Herefter kommer du automatisk ind på dit kontrolpanel der er stedet hvor du kontrollerer din Bloggers Delight blog. Det første du kan kigge på er “Dine første opgaver” hvor Bloggers Delight elegant præsenterer dig for hvad du skal have konfigureret på bloggen. Klik på “Opsæt kaldenavn og navn”.
BD3
Nu indtaster du dit navn, dit kaldenavn og e-mailen skulle gerne være udfyldt. Herefter klikker du på Gem.
BD4
Under punktet “Sociale medier” kan du angive links til din blogs profiler på sociale medier, såsom Facebook og Twitter.
BD5

Opret nyt indlæg

Nu kan du begynde at skrive et nyt indlæg. Under kontrolpanelet er der nu kommet en knap der hedder “Skriv dit første indlæg”. Tryk på den.
BD7
Så udfylder du titlen på indlægget og indholdet.
BD8
Så er det vigtigt at du også kategoriserer dine indlæg. Som standard kommer den nemlig til at hedde “Uncategorized”, men det bør indlæggene ikke. De skal kategories – det er godt for søgemaskineoptimering.
Vælg derfor en kategori i kategorilisten eller tilføj en ny. Når du er færdig klikker du Udgiv for at udgive indlægget.
BD9
Når du i fremtiden skal skrive et nyt indlæg, går du bare til kontrolpanelet og trykker på “Indlæg”. Herefter trykker du på “Tilføj ny” og gør det samme som ved det første indlæg.

Opret side

Det næste du skal gøre er at kunne oprette en side, f.eks. en “Om siden”. Dette gør du ved at holde trykke på “Sider” i menuen til venstre og så vælge “Tilføj ny”. Så indtaster du en titel og indholdet til den nye side.
BD6
Når du er færdig trykker du på Udgiv.
Hvad er dine erfaringer med Bloggers Delight? Har du selv stået i en situation hvor du skulle vælge imellem Bloggers Delight og en anden blogging platform – og hvorfor valgte du så Bloggers Delight? Jeg vil meget gerne høre din grund til dette i kommentarerne.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x