Tilføj eget domæne til WordPress.com blog

For nyligt så vi på hvordan du lavede din egen WordPress.com blog med et subdomæne. I denne artikel vil jeg fortsætte med at vise dig hvordan du så tilknytter dit eget domæne til denne blog. 
Jeg vil endnu engang understrege at jeg anbefaler at du køber et webhotel hos f.eks. Unoeuro, laver en selv-hostet WordPress blog der og tilknytter dit domæne. Så har du meget mere kontrol over indholdet. Alligevel er der mange der bejler til de hostede løsninger – derfor denne artikelserie.
Hvis du ikke allerede har en WordPress.com blog kan du læse her hvordan du får en helt gratis.
Har du allerede en WordPress.com blog logger du ind på den. Så trykker du på “My site” for at gå til administrationen af sitet. Så går du ned i bunden af menuen og trykker på “Domain”.
WP22
Her får du flere muligheder for både at købe et domæne gennem WordPress.com (koster fra 18$ pr. år) eller anvender dit eget domæne (koster 13$ pr. år). Tryk på “Map it” for at tilknytte et domæne du i forvejen ejer. Hvis du ikke i forvejen ejer et domæne, kan du f.eks. købe et gennem Unoeuro.
WP23
Nu indtaster du dit domænes adresse og trykker på “Add”.
WP24
Herefter følger du guiden der kommer her.

Skift navneservere

Så skal du gå ind på din domæneudbyder, f.eks. Unoeuro, og ændre navneservere til WordPress.com.

  • NS1.WORDPRESS.COM
  • NS2.WORDPRESS.COM
  • NS3.WORDPRESS.COM

Herefter går der nogle timer før at domænet kommer til at pege på din side.

Hvad er alternativet?

Dette vil altså koste dig 13$ pr. år hvilket svarer til ca. 85 kroner pr. år. Herudover betaler du for dit domæne.
Min anbefaling er et webhotel fra f.eks. Unoeuro med tilhørende domæne. Et webhotel koster ca. 112 kroner pr. år hos Unoeuro. Herudover betaler du f.eks. 45 kroner pr. år for et DK domæne (som du også skal betale hos WordPress.com). Med andre ord sparer du altså kun 27 kroner pr. år ved at vælge at hoste din blog hos WordPress.com fremfor hos Unoeuro.
Til gengæld får du meget mere kontrol over din blog hos Unoeuro. Og her kan du også sagtens installere WordPress som en 1-click installation. Tilpasningen er ikke sværere end hos WordPress.com – men du får flere muligheder.
Denne ekstra kontrol er klart de 27 kroner værd.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Søs
4 år siden

Jeg har en blog på http://kroniskefarver.bloggerspoint.dk/ og ønsker eget domæne. Kan jeg gøre på samme måde som, hvis jeg havde en blog hos wordpress?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x