Snart kommer WordPress 5.2

I slutningen af april 2019 ventes næste version af WordPress – version 5.2 – at blive udgivet. Se nyhederne her.

WordPress er verdens mest udbredte CMS, dvs. et system man kan lave hjemmesider med. I slutningen af denne måned ventes næste opdatering at komme.

Som noget nyt bliver det lettere for administratorer at håndtere sidefejl. Når man kommer til at lave en fejl sker der nogle gange det at hele siden crasher og der kommer en fejlmeddelelse, der fx. kan hedde “The site is experiencing technical difficulties”. Med version 5.2 vil der så samtidig blive sendt en mail til administrator med et link hvor han med det samme kan blive logget ind til backend og løse problemet.

Gutenberg, som er WordPress’ block editor, vil selvfølgelig også blive opdateret. Den er blevet tunet i hastighed så den er ca. 35% hurtigere, specielt for de lange indlæg du skriver. Herudover ventes der at komme følgende nye Gutenberg blocks:

  • RSS blok
  • Amazon kindle embed blok
  • Søgeblok
  • Kalenderblok
  • Tagcloud blok

I det store hele er det widgets der bliver lavet om til bloks, og på længere sigt er det da også meningen at alle widgets skal laves om til bloks.

Der vil med WordPress 5.2 også komme en ny blokmanager, hvor du kan skjule de bloks du alligevel aldrig bruger. Det vil gøre det nemmere at finde de bloks du faktisk bruger.

Endelig bliver kravene til PHP version for at WordPress kan køre opdateret. Fremover vil det kræve minimum PHP version 5.6 for at WordPress kan køre. Den nuværende version er PHP 7.3.2, så det er vist også på tide. Hvis du ikke har version 5.6, kan du altså allerede nu arbejde for at få PHP opdateret.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments

Kommer der en dansk version af WordPress 5.2?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x