Red Radio24syv fra lukning – Skriv under på Borgerforslag

Nyt Borgerforslag vil lave FM4 udbuddet om, så det geografiske krav fjernes fra udbuddet. Forslaget har næsten indsamlet halvdelen af de nødvendige stemmer.

Da det nye FM4 udbud skulle laves, kom Dansk Folkeparti med et krav om hvor størstedelen af medarbejdere til radiokanalen skulle befinde sig. De stillede krav om at mindst 70% af medarbejderne til radiostationen skulle befinde sig minimum 110 km fra København.

Dette fik Radio24syv, der på nuværende tidspunkt sender på FM4, til at opgive at søge forlængelse af tilladelsen til at sende radio. Dansk Folkeparti’s forslag medfører altså at Radio24syv står til at lukke.

Lukningen af Radiostationen har fået mange danskere til at protestere. Senest er der kommet et Borgerforslag, hvor man kan skrive under på, at 110 km kravet skal fjernes fra udbuddet. Borgerforslaget er stillet af de 4 politikere Kåre Traberg Smidt, Nicolai Kobberup Larsen, Simon Pihl Sørensen og Lars Arne Christensen.

Borgerforslaget har nu kørt 3 dage og i skrivende stund er der indsamlet allerede 22.097 stemmer, dvs. næsten halvdelen af de 50.000 stemmer der skal til, for at Folketinget er tvunget til at tage forslaget op.

Du kan selv støtte Borgerforslaget her.

Mens stemmerne til Borgerforslaget bliver flere, har DF allerede været ude med det de kalder for en “fremstrakt hånd”. De vil lave et nyt udbud på en taleradio som DAB kanal, som Radio24syv kan søge. Dette forslag ville muligvis kunne fungere, men det afhænger jo af om der kommer licensmidler med. På nuværende tidspunkt får Radio24syv 100 millioner kroner årligt for at kunne køre.

Kulturminister Mette Bock har taget godt imod invitationen, men foreslår egentlig i stedet at fjerne det geografiske krav fra udbuddet. Dette ønsker Dansk Folkeparti dog ikke. Hvad forhandlingerne ender med må tiden vise.

Du kan støtte Borgerforslaget her og læse teksten til Borgerforslaget nedenunder:

Bevar FM4 (idag Radio24syv) som den er i dag.
ID: FT-02738
Folketinget pålægger regeringen at fjerne krav om geografisk placering i gen-udbydningen af tilladelse til public service-radiokanal (FM4), hvor radiokanalen Radio24syv sender fra i dag. Krav om, at hovedsædet skal placeres vest for Storebælt, hvor radiokanalens hovedredaktion og mindst 70 pct. af de redaktionelle medarbejdere skal være lokaliseret i en afstand af mindst 110 km fra centrum af København, skal bortfalde fra udbuddet.
Radio24syv eller andre skal kunne drive radio videre på nuværende vilkår med hensyn til placering af redaktion og medarbejdere.
Med 70 pct.-kravet vedrørende radiokanalens hovedredaktion hvor mindst 70 pct. af de redaktionelle medarbejdere skal være lokaliseret i en afstand af mindst 110 km fra centrum af København ved gen-udbydningen af tilladelse til en radiostation, eksempelvis Radio24syv, har det de facto gjort det umuligt for en radiostation at kunne levere indhold som det er gjort i dag.
Det indhold som Radio24syv har leveret og som en fremtidig station må forventes at kunne levere, er noget af det mest nytænkende radio i årtier. Radio24syv har tilført radioformatet noget rigtig godt og har bevist deres værd. Radio24syv har vist, at der var plads til og brug for en ny taleradio. Mange lyttere ud over hele landet, der har nydt godt af, at Radio24syv har fornyet taleradio i Danmark og lyttersammensætningen er koncentreret over hele landet.
Det er vigtigt, for på både tv- og radioområdet skal der findes en konkurrent med public service-forpligtelser til DR. Det er en fejltagelse at tvinge en radiokanal som denne ud af København. Kanalen er afhængige af at få gæster i studiet med kort varsel. Ved at flytte kanalen begrænses det betydeligt, hvem kanalen kan få ind i studiet – især politiske og erhvervsmæssige magtudøvere og folk, der har stor indflydelse på blandt andet kulturlivet.
Det er beklageligt, at staten har brugt skattepenge til et projekt, som der bruges otte år på at blive optimeret, for så at bryde det ned igen. Radio24syv eller anden byder skal have mulighed for at byde på kanalen uden krav om tvang om, hvor medarbejderne skal placeres.

Der skal derfor laves et udbud som giver den eksisterende indehaver af sendetilladelsen mulighed for at byde med uden hensyn til hvorfra og hvordan virksomheden drives.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x