Radio24syv lukker som radiokanal

Den populære taleradio Radio24syv står til at lukke, når det nye FM4 udbud træder i kraft. Det er en realitet efter Dansk Folkeparti stillede krav om flytning af 70% af medarbejderne til Jylland.

Den 1. november 2011 fik Danmark en ny taleradio. Det drejer sig om Radio24syv, der er ejet af Berlingske Media og People Group. Det skete efter politikerne dengang sendte FM4 i udbud, dvs. den del af FM-bånden hvor P2 tidligere sendte. P2 blev i stedet slået sammen med P1, så de kører på samme FM-bånd.

FM4 blev dengang sendt i udbud, og det udbud vandt Radio24syv. Siden har de bygget Danmarks nye taleradio op, og det er blevet en stor succes. Med programmer som Den Korte Radioavis med Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, 24syv Morgen, Millionærklubben og Det vi taler om, har Radio24syv formået at skabe en radiokanal som mange danskere elsker og lytter til.

Med pladsen på FM4 bånden fulgte 100 millioner kroner af licensmidlerne hvert år. Midler som skal bruges til at finansiere radiokanalen, der så skal leve op til public service betingelser.

For nyligt skulle mediaaftalen omkring FM4 genforhandles. Dette skyldes at den nuværende aftale udløber 31. oktober 2019. Her udløber altså den aftale der findes med Radio24syv.

Dansk Folkeparti stillede krav til placeringen

Medieaftalen har været forhandlet i Folketinget. Her bragte Dansk Folkeparti det forslag, at medarbejderstaben i radiokanalen skal flyttes, så hele 70% skal ligge minimum 110 km fra København.

Ifølge Dansk Folkeparti skyldes dette, at de ønsker at hovedparten af radiokanalen skal sende fra Jylland, fordi P1 der er Radio24syv’s konkurrent også sender fra København.

Kravet startede omkring 20% og blev så senere hævet til 50%. Radio24syv meldte her ud at smertegrænsen lå omkring 60%. For nogle dage siden indgik Regeringen en aftale med Dansk Folkeparti. Resultatet var at 70% af medarbejderstaben skal ligge til venstre for Storebælt.

Dette krav mener mange er detailregulering og et fuldstændig ligegyldig krav. Det kan jo være lige meget hvor radiokanalen sender fra, når den bare dækker noget fra hele landet.

Resultatet af det nye FM4 krav er at Radio24syv smider håndklædet i ringen, og ikke byder på FM4. Det vil nemlig ikke kunne lade sig gøre at lave den samme radiokanal som nu med det krav. Dette betyder i praksis at Radio24syv må lukke fra 1. november i år.

Dette betyder at Dansk Folkeparti med deres krav de facto har udelukket Radio24syv fra udbuddet.

Nyt Borgerforslag

Mange af danskerne har reageret på at Radio24syv nu må lukke. Kravet er at udbuddet skal laves om, så der ikke længere er et krav om at medarbejderstaben skal ligge mere end 110 km fra København

Der er netop blevet lavet et Borgerforslag, der behandler netop det emne. Og i løbet af 24 timer var der mere end 10.000 støtter. Der skal være 50.000 støtter for at Folketinget er tvunget til at diskutere forslaget.

Du kan også støtte Borgerforslaget her.

DF: Radio24syv kan fortsætte på DAB-nettet

Dansk Folkeparti er altså blevet meget upopulære for deres forslag. Senest er de dog blødt lidt op, og de foreslår nu at Radio24syv kan fortsætte på DAB nettet i stedet for FM-nettet.

Det ville i princippet være fint, fordi om få år bliver FM nettet udfaset og der bliver DAB nettet som standard.

Men Radio24syv kan jo ikke fortsætte uden finansiering. Det bliver spændende at se det konkrete forslag fra DF, og hvordan det finansieres.

Hvis du også synes Radio24syv skal reddes, så støt Borgerforslaget.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x