Huawei skal ikke længere levere 5G til Danmark

Den kinesiske mobilproducent Huawei har gennem måneder været beskyldt for overvågning, og at de leverede data videre til de kinesiske myndigheder. Det har ført til at TDC nu dropper Huawei, når det nye 5G netværk skal bygges.

Snart skal TDC bygge det nye 5G netværk i Danmark. Det vil sige det nye datanetværk, der skal sikre os hurtige internetforbindelser med mobiltelefonen i fremtiden. Det bliver en vigtig del af vores infrastuktur, og der kommer til at køre meget data gennem netværket.

I betragtning af de seneste måneders diskussion omkring Huawei, der er blevet beskyldt for at overvåge os og levere data videre til de kinesiske myndigheder, kunne man godt blive bekymret. Det var nemlig Huawei der var udvalgt til at skulle bygge 5G netværket for TDC.

Men det er slut nu. Det svenske firma Ericsson har nu fået opgaven, og det bliver altså dem der skal bygge den nye 5G infrastruktur. Dette efter at TDC har forhandlet med Huawei gennem flere måneder.

Frygten var at Huawei skulle overvåge eller manipulere med den danske 5G infrastruktur. Eller måske ligefrem lukke for en vital del af vores infrastruktur. Dette fordi Huawei har tæt kontakt til de kinesiske myndigheder.

Det er dog vigtigt at understrege at der har ikke været egentlige beviser for at Huawei vil spionere.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x