Huawei overvåger dig mens du bruger mobilen

Kineserne kan overvåge dig, hvis du har købt en Huawei mobil. Det fortæller en forsker, og derfor holder Forsvarets Efterretningstjeneste øje med mobilproducenten.

De seneste år er Forsvarets Efterretningstjeneste blevet mere opmærksom på mulig overvågning fra fremmede lande. Huawei er gennem de seneste år blevet et mere populært mobilmærke. Men når du køber mobilen kan du tilsyneladende risikere at få overvåget dit privatliv.

I 2013 valgte TDC netop Huawei som leverandør til det kommende 5G netværk, og for nyligt gik forsker Andre Ken Jakobsson fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet derfor ud og advarede mod mulig overvågning fra kineserne, når den kinesiske mobilproducent skal stå for Danmarks mobilinfrastruktur. Det skriver TV2.

Det er en stor frygt for den vestlige verden, i hvor høj grad Kina kan få adgang til private og sensitive oplysninger.

Andre Ken Jakobsson til TV2

Udover at være leverandør til det kommende 5G netværk, har Huawei gennem de seneste år dog fået en større markedsandel af det danske smartphonemarked. Derfor holder Forsvarets Efterretningstjeneste også et vågent øje med producenten, oplyser de til TV2. Frygten er naturligvis at de data den kinesiske producent får adgang til af danskerne, ender i de forkerte hænder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x