USA truer med at straffe lande der vælger Huawei som leverandør af 5G

5G netværket skal i de kommende år rulles ud, og flere lande skal vælge leverandører til dette. Nu truer USA igen med at genoverveje samarbejdet med lande som har valgt Huawei.

Det skriver Reuters. Oprindeligt truede USA med at hvis Tyskland valgte Huawei som leverandør til deres 5G infrastruktur, så ville USA overveje ikke at dele efterretninger med Tyskland. Det endte da også med at Tyskland skærpede kravene, så Huawei aldrig får en chance for at leve op til kravene.

Storbritannien har så for nyligt valgt at Huawei godt kan være leverandør, og det kan muligvis være det der har fået USA på mærkerne igen. De skriver at de vil genoverveje hvem de vil samarbejde med, hvis de vælger Huawei som 5G leverandør.

Washington does not see any distinction between core and non-core parts of 5G networks and will reassess sharing information with any allies which use equipment made by China’s Huawei

Det er tilsyneladende ikke nok for USA, at Storbritannien fravælger Huawei som 5G leverandør på kerneinfrastruktur.

Danmark har for nylig fravalgt netop Huawei og tilvalgt Ericsson som leverandør i stedet. Dette sker efter mange historier om at der er risiko for at Huawei kan anvende det kommende 5G netværk til at spionere i de lande det er installeret i, og så levere informationerne videre til de kinesiske myndigheder.

Netop risikoen for spionage er det som får USA til at advare mod at vælge Huawei som leverandør til den nye teknologi.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x