Hvad er DAB radio?

Fra 2021 lukkes FM båndet, og radio kommer herefter til at køre via DAB. Det betyder radioen skal skiftes ud i din bil. Se hvad DAB er her.

I det seneste medieforlig har politikerne foreslået at FM båndet skal lukkes. FM nettet er jo det radionetværk som de fleste hører radio over i dag. Når det lukker kommer DAB til at tage over, og det betyder at radioerne i mange biler skal skiftes ud.

Forslaget om at lukke FM båndet blev meget upopulær, og det fik politikerne til at modificere forslaget. Nu bliver FM båndet ikke lukket før tidligst 2 år efter at mindst 50% af radiolytningen er digital. Med andre ord bliver FM båndet tidligst lukket 2021, men det kan sagtens udskydes.

Digital lytning er dels DAB og dels internetradio. DAB står for “Digital Audio Broadcasting” og det er mere eller mindre bare en betegnelse for at radiosignales sendes digitalt. En nyere version af DAB hedder DAB+.

Fordelen ved DAB er at der kan ligge flere radiokanaler på samme frekvens. Det er nemlig problemet ved FM, at det er begrænset hvor mange radiokanaler der kan være. Det er ikke et problem med DAB.

DAB er ikke nødvendigvis bedre kvalitet end FM. Faktisk har DAB været kritiseret for netop at have dårligere lydkvalitet end FM. Lydkvaliteten blev dog noget forbedret da DAB+ kom frem.

For at kunne lytte til DAB, skal du have en DAB radio. Du kan også købe en DAB radio til bilen, men det er ikke standard i dag. Det kan være en fordel at undersøge næste gang du køber en bil, om der er en DAB radio i allerede.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x