Primutu.dk – Kviklån mellem private

Forbrugerrådet har været ude og advare mod tjenesten Primutu.dk, der tilbyder kviklån mellem private. Læs om tjenesten her.

På det seneste er der kommet tjenester frem der tilbyder kviklån, der er endnu dyrere end de traditionelle kviklån. Et eksempel er Facebooklån, hvor der i lukkede Facebookgrupper udbydes lån mellem private. Senest er der kommet en ny tjeneste på banen der hedder Primutu.dk, der også tilbyder lån mellem private, og som Forbrugerrådet har været ude og advare direkte imod.

Lad os lige se hvad Primutu.dk er og hvem der står bag tjenesten. Indehaveren af tjenesten Primutu.dk er ifølge DK-hostmaster Peter Price. Det er en hjemmeside hvor private kan udbyde lån til andre private der er i nød. Det er et lånemarked der er lidt ligesom det vilde Westen, uden rigtig nogen kontrol. Der er for eksempel ikke rigtig nogen kreditvurdering og der oplyses ikke tilstrækkeligt om lån.

Avisen Danmark optalte i december antal lån på en uge, og her fremgik det at der blev udbudt over 150 lån til mere end 100% i rente på bare en måned. Der er altså tale om en uhyrlig høj rente for at låne stort set ingen penge.

Trustpilot fremgår der en del dårlige anmeldelser om at dem der låner penge ud mister pengene, fordi lånedokumenterne ikke er juridisk gyldige. Så hvis låntager ikke betaler tilbage kan du pludselig miste en masse penge.

Primutu er et fuldstændig ureguleret lånemarked, hvor der ikke fremgår de oplysninger der obligatorisk skal være ved markedsføring af lån. Det er en type lån alle bør holde sig langt væk fra, og formentlig vil den slags tjenester også blive ulovlige, når alle lånudbydere skal være registreret i Finanstilsynet.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x