Nu skal Kviklånudbyderne kontrolleres af Finanstilsynet

Udbydere af kviklån skal fremover have tilladelse til deres virksomhed af Finanstilsynet, for at få lov til at låne penge ud. Det er en del af et lovforslag der nu er i høring.

Nu skal man som udbyder af kviklån snart have tilladelse til at drive forbrugslånsvirksomhed. Det er resultatet i et lovforslag der netop er sendt i høring. Lovforslaget er en del af Regeringens forbrugerpolitiske strategi “Forbrugere i en digital verden”.

Hidtil har det været Forbrugerombudsmanden alene der har måttet holde kviklånudbyderne i ørene. Men nu skal der altså være mere tilsyn med disse virksomheder, når de nu skal have tilladelse af Finanstilsynet.

Dette indebærer blandt andet at der nu kommer et register over alle kviklånudbydere i Danmark. Dette skulle gerne bidrage til gennemsigtigheden på området. Det vil dog formentlig ikke omfatte de mange affiliatevirksomheder, der bare reklamerer for kviklånudbyderne.

Der fremgår også af lovforslaget at kviklånudbyderne skal “indberette oplysninger til Finanstilsynet om virksomhedens kreditaftaler “. Her vil det være spændende hvad det er for nogle oplysninger der nu skal føres kontrol med.

Som noget nyt skal kviklånudbyderne nu også drive virksomheden efter god skik og praksis. Dette vil gøre at virksomhederne ikke bare vil kunne snøre dig uden grænser. Det indebærer også at hvis du får afvist et lån, grundet at du står i et gældsregister, som fx. RKI registret, så vil kviklånudbyderne have pligt til at informere dig om at du står i den database.

Den nye lov ventes at træde i kraft 1. juli 2019, og så skal kviklånudbyderne have ansøgt Finanstilsynet om tilladelse til at drive kviklånvirksomhed senest 1. januar 2020.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x