Plex med Nvidia Shield TV Pro – Hvad skal man bruge som lagringsmedie?

Med Plex kan du lave dit eget Netflix. Men hvad skal man egentlig købe af udstyr, for at være godt kørende?

Streaming har uden tvivl overtaget en del af markedet, både for flow tv og for DVD-film. Det er en god udvikling. Men nogle af de gode gamle DVD-film kommer ikke på streaming, og måske du også gerne vil se dine gamle DVD-film nemmere? Plex er en løsning, hvor det kan ske. Du kan lave din egen Plex server, og så afspille film som du har liggende på en ekstern harddisk. I denne artikel vil vi kigge på hvad man kan vælge at købe af udstyr, for at få en god Plex server oppe at stå.

For det første skal du selvfølgelig have selve Nvidia Shield TV Pro. Den koster omkring 1700 kroner i El-giganten. Det er selve motoren eller serveren, som skal sørge for at dine mediefiler kan tilgås fra hele dit WiFi. Shield TV indeholder et Android TV, hvorfor du kan installere flere apps fra Google Play og lave dit eget mediecenter.

Shield TV er kun selve motoren eller serveren, men den indeholder ikke særlig meget lagerplads. Kun omkring 16 GB, og det er næppe nok til dine film. Her er du nødt til at have en ekstern harddisk af en art. Her vælger mange at købe en Synology NAS, og så køber en harddisk at sætte i den.

Eksempler på Synology NAS som kører godt med Plex er Synology DS1817+, Synology DS218+, Synology DS1813+. Den billigste er nok Synology Disk Station DS220j, som du kan få til ca. 1500 kr.

Synology NAS indeholder ikke selv de harddiske den skal bruge, så dem skal du også købe. Du kan her fx. vælge WD Red Plus, som fx. denne 4 TB harddisk til knap 800 kr.

Samlet set for Shield TV, Synology NAS og harddisken skal du altså nok investere mindst for omkring 4000 kr., men så er du altså også godt kørende 🙂

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x