Nu kommer fuldtekst-søgning til Mastodon

I en kommende opdatering til Mastodon vil der komme fuldtekst-søgning, som vil gøre det lettere at finde indlæg på Mastodon.

Hvis du har Mastodon, har du måske bemærket det ikke altid er let at finde andre indlæg inden for bestemte emner. Man kan selvfølgelig søge efter tags, og på den måde finde indlæg der indeholder det tag, og som selvfølgelig er federeret med den instans hvor du har din profil. Men hidtil har det ikke været nemt at søge indlæg frem, fordi man ikke har haft fuldtekst-søgning i Mastodon. Men det kommer nu.

Det fremgår i et toot fra Renaud Chaput, som er Mastodon core member, og derfor helt inde i maskinrummet. Han er også teknisk administrator for de to store instanser Mastodon.social og Mastodon.online, og i et toot fortæller han at når fuldtekst-søgning bliver tilgængelig, så vil det blive etableret også på de instanser.

Ifølge Renaud Chaput så vil fuldtekst-søgning komme med i Mastodon version 4.2.0 beta, som måske bliver den sidste betaversion før den endelige version kommer ud. Det varer derfor ikke længe før fuldtekst-søgning bliver frigivet. Når muligheden kommer, vil det være en mulighed man skal slå til, altså man skal selv bestemme om de indlæg man laver skal være muligt at kunne søge frem. Man kan derfor også vælge at de toots man laver ikke skal kunne søges frem. Der er frigivet nedenstående billede, hvor man kan se hvordan indstillingen ser ud:

Udover at den enkelte bruger skal tillade at indlæg kan søges frem, skal instansen også have slået ElasticSearch til.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas Andersen siger:

That has not been announced yet

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x