Mastodon Glitch Edition – En udvidet version af Mastodon

Udover valget af server til Mastodon, kan det også være du skal kigge på om du vil have en non-Glitch server eller en Glitch baseret server.

Måske der faktisk ikke er mange der ved det, men faktisk findes der flere versioner af Mastodon. Udover den normale version af Mastodon findes der nemlig også en eksperimentel version som man kalder for Glitch Edition. Den indeholder nogle ekstra features udover de normale, som gør at hvis du har en profil på en Glitch server får du flere muligheder.

Så når du skal vælge den rigtige Mastodon server, skal du måske også tænke over om du vil på en Glitch server eller en ikke-Glitch server. De fleste er ikke-Glitch servere. Hvis du vil på en dansk Glitch server er et eksempel på denne Expressional.social.

Men hvad kan Glitch så, som det normale Mastodon ikke kan? Mange forskellige småting, og nogle af de ting der startede i Glitch versionen er senere kommet med i den ordinære Mastodon version. Lad os se på nogle eksempler på ting som findes i Glitch, men ikke i det ordinære Mastodon.

Nedenunder ser du et eksempel på et WordPress indlæg fra min Mikroblog, som også er en del af Fediverset.Den inkluderer blandt andet en nummereret liste, men den forsvinder når indlægget ses i Mastodon. Til gengæld kan du se den i Glitch. Overskriften er også skrevet med fed i Glitch, og ved links kan du se hvilket domæne linket peger på. Nogle småting ved formateringen, men som gør det til en bedre oplevelse at læse indlæg.

Du får også i Glitch muligheden for at skjule antallet af følgere du har, hvis du har lyst til det. Der er flere filtre, bedre formatering, og bedre muligheder for at koble toots sammen i en tråd.

En af de bedste features i Glitch, er at hvis man har installeret en Glitch instans, så kan admin bestemme antallet af tegn et toot maksimalt kan bestå af. Det er standard 500 tegn, men også i Mastodon har man mulighed for at tilpasse dette til flere tegn. Men det er blevet en del af admin indstillingerne i Glitch. Den feature måtte gerne opgraderes til det ordinære Mastodon.

Hele listen med forbedringer i Glitch, kan du læse om her. Hvis du synes om dem, og ikke har dem nu, kan du overveje at skifte til en Glitch server. Det er nemt, og her kan du læse om hvordan.

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x