Få flere kommentarer på dine WordPress blogindlæg

I denne artikel vil jeg vise, hvordan du kan øge dine læseres sociale engagement og få flere kommentarer på dine blogindlæg.

Før i tiden var der mange der kommenterede på artikler rundt omkring på internettet. Det er da også derfor det er indbygget i WordPress at man har et kommentarspor forneden i hver artikel hvor læserne kan kommentere. Det er ikke fordi det slet ikke sker mere, men jeg har lagt mærke til at antallet af kommentarer generelt er reduceret. Det er ærgerligt, fordi social engagement er med til at gøre dine artikler levende og gør at læserne også kan få svar på forskellige spørgsmål de sidder med når de læser en artikel.

Jeg tror en af de største årsager til at antallet af kommentarer er reduceret er, at vi har fået de sociale medier. Folk kommenterer ikke i samme grad i selve artiklerne, men i stedet på sociale medier i opslag omkring blogindlægget eller hvor de deler selve blogindlægget.

Derfor er det afgørende for WordPress at sociale medier i højere grad integreres i WordPress. Jeg har nu fundet en god metode, som har medført mange flere kommentarer på mine WordPress indlæg. Den vil jeg fortælle om her.

Løsningen er at tilmelde din WordPress side til Fediverset – det store decentrale sociale netværk bestående af blandt andet Mastodon, men også mange andre sider. Herunder også WordPress sider. Du kan med få plugins integrere din WordPress side i Fediverset, så når du skriver et nyt blogindlæg, så sendes der automatisk et indlæg ud i Fediverset, hvor folk blandt andet kan læse, kommentere og dele det på Mastodon. Med to andre plugins vil de kommentarer nogen skriver til dette indlæg også blive sendt til din WordPress side som kommentarer, hvor du kan godkende dem. Det betyder at de kommentarer folk skriver om dit indlæg i Fediverset automatisk bliver til WordPress kommentarer. Det øger naturligvis antallet af kommentarer en del.

Jeg har allerede integreret det her på IT-blogger, så du kan se hvordan det fungerer. Du skal installere tre plugins:

Det første plugin ActivityPub er det plugin der sender din WordPress side ud i Fediverset. Når du har aktiveret pluginet, genereres der en profil i Fediverset svarende til hver forfatter, hvor der vil være et indlæg for hver WordPress indlæg den forfatter har skrevet. Du kan for eksempel se IT-bloggers profil på @andreas@www.it-blogger.dk. Du kan følge den for at blive notificeret hver gang IT-blogger skriver en ny artikel.

Det næste plugin Webmention lytter efter kommentarer til indlæg i Fediverset, hvor der er et link til den pågældende artikel. Dvs. også de indlæg ActivityPub laver. Laves der en kommentar laves der en tilsvarende kommentar på WordPress siden. Det samme gør der hvis nogen liker eller deler indlægget. Pluginet Semantiv Linkbacks får det til at se lidt kønnere ud, så den vil jeg også anbefale at installere.

Under Brugere -> Followers kan jeg til enhver tid se hvem der følger min profil. Jeg har desværre endnu ikke mulighed for med denne profil at følge andre profiler, og jeg kan ikke selv svare på vegne af den profil. Her må jeg bruge min almindelige Mastodon profil.

Når du har implementeret din WordPress profil i Fediverset, kan det være en god ide også at bruge nogle af de tags der bruges i Fediverset. Det kan være , , osv. Det gør det nemlig nemmere for folk at finde din side i Fediverset.

Jeg vil anbefale alle der har en WordPress blog at implementere dette. Det giver flere kommentarer, men samtidig bliver du også en del af et decentralt socialt netværk, hvor det at folk svarer på dine WordPress indlæg kommer ind på din egen WordPress blog.

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments

@aphandersen jeg har gennem en række år en hosting, som jeg kun har adgang til at uploade ting på, ikke eksekvere kommandoer på.Så fint med WordPress og en masse andet, men ikke lige til at installere Mastodon.Der arbejdes jo også i Nextcloud Social – Mastodon-applikationen til NextCloud. Den er jo aldrig blevet RIGTIGT god, men den har potentiale…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x