Godkend ikke bare alle kommentarer i WordPress

Hvis du har din egen blog, hvor de besøgende kan kommentere på dine blogindlæg, bliver du nok glad når du ser den første kommentar. Men du skal ikke bare godkende kommentarerne blindt. En del af dem er nemlig spam.
Især WordPress er en platform der er kendt for at have massivt mange spamkommentarer. Dette skyldes at WordPress er det mest udbredte CMS.
Derfor er du nødt til at godkende alle kommentarer, der bliver skrevet på din WordPress hjemmeside. Dette gør du ved at gå til indstillinger og herefter diskussion. Her skal du sørge for at der er kryds i “Send mig en mail når – nogen skriver en kommentar” og “Kommentarer skal godkendes manuelt”.
WP1
Dette gør at du får en mail hver gang der er en kommentar. Så kan du læse den og godkende den hvis den er god nok. Nedenunder ser du et eksempel på en spamkommentar, dvs. en kommentar du IKKE skal godkende:
Kommentarer
Disse har en del karakteristika:

  • Hvis det er en dansk hjemmeside du har, er spamkommentarer ofte (men ikke altid) på engelsk eller et andet udenlandsk sprog.
  • Ofte roser de dig op til skyerne i kommentaren – dette gør de for at få dig til at godkende den.
  • Ofte handler kommentaren slet ikke om noget fra blogindlæget = de har slet ikke læst dit indlæg.
  • Der vil ofte være et link til en mistænkelig hjemmeside.
  • Der vil ofte være en mistænkelig e-mailadresse.
  • Der vil ofte være mange links i kommentaren.

Hvis disse karakteristika er opfyld, er det højst sandsynligt en spamkommentar. Og så skal du bare trykke “Spam” ud for kommentaren.

Kan det skade at godkende den?

Ja, det kan det. For det første gider dine besøgende ikke læse disse kommentarer. For det andet kommer du til at linke til kritiske links (kaldes for bad neighbourhood). For det tredje kan din side blive nedrangeret i Google, hvis den indeholder for meget spam. For det fjerde, vil du få MANGE FLERE spamkommentarer, når det først bliver opdaget at du godkender dem alle.
Så spam skal forebygges og udryddes. Det hører ikke hjemme på en hjemmeside.

Hvorfor gør de det?

For at få links ind til deres hjemmeside. Dette kaldes for linkbuilding – og dette er en af de sorte former for linkbuilding. Det er ofte en robot der gør det, så forvent ikke at der sætter et menneske bag disse kommentarer.

Hvad kan jeg gøre?

For det første kan du jo godkende alle kommentarer manuelt, som jeg netop har gennemgået. Herudover bør du aktivere Akismet pluginnet i WordPress. Det er gratis og frafiltrerer de værste spamkommentarer før du nogensinde får dem at se i din mailindbakke.

Skal jeg ikke bare slå kommentarer fra?

Nej, ikke hvis du har en blog eller at kommentarer er relevante. Kommentarer er godt for din blog. Det viser Google at besøgende engagerer sig på din hjemmeside, og i sidste ende er det godt for din sides søgemaskineoptimering.

Hav en kommentarpolitik

Udover at du skal have aktiveret et spamfilter og godkende kommentarer manuelt, bør du have en kommentarpolitik på din hjemmeside. En kommentarpolitik er nogle retningslinjer for hvilke kommentarer du vil acceptere på din hjemmeside – og specielt hvilke du ikke vil acceptere.
Som det første i din kommentarpolitik, vil du naturligvis ikke acceptere spamkommentarer. Men der er jo mange andre ting, det kan være relevant at sortere fra.
Min kommentarpolitik på mine blogs er ofte, at jeg som udgangspunkt accepterer alle kommentarer der ikke er spam. Men jeg accepterer ikke kommentarer der opfordrer til at bryde loven eller som er skrevet i en tone, hvor f.eks. personer bliver truet eller lignende (en skarp tone er okay). Ellers må man skrive hvad man vil.
Herudover vil jeg ofte i min kommentarpolitik også skrive, at kommentarerne skal passe til artiklen. Alt andet ville jo ikke give mening. Af samme grund, vil jeg også henstille til at henvendelser vedr. selve bloggen skal føres via kontaktformularen og ikke en kommentar.
Jeg håber du kunne bruge disse bemærkninger vedr. kommentarer i WordPress til noget. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x