Dine billeder fra sociale medier misbruges på russiske sider

Over 1000 teenagepigers billeder fra Danmark er blevet delt på en russisk hjemmeside. Billederne er tyvstjålet fra sociale medier. Se her hvordan du beskytter dig mod dette.
Det er Ekstrabladet der beskriver hvordan 1102 danske piger har fået stjålet selfies fra deres sociale profiler på Facebook, Instagram eller Snapchat. Herefter er billederne havnet på en russisk hjemmeside, hvor brugerne kommenterer billederne.
Den russiske hjemmeside vil gerne fjerne billederne, hvis man henvender sig. Herudover mener de at det er svært at vide om de billeder som brugerne deler, er nogen de selv ejer eller om de er stjålet. De fraskriver sig med andre ord ethvert ansvar.
Og det er også svært at kontrollere at ens billeder ikke bliver stjålet og misbrugt, når det er blevet så let at dele billeder på sociale medier. Derfor bør du følge følgende råd, når du deler billeder på sociale medier:

  1. Del kun billeder, der kan tåle at blive stjålet og videredelt.
  2. Del kun billeder, som du ikke forventer at kunne fjerne igen.
  3. Indstil dine sociale profiler, så det kun er nogen du har godkendt der kan se billederne. På Facebook skal du f.eks. sørge for at kun dine venner kan se billederne.
  4. Hvis du bliver kontaktet og afpresset, skal du ikke kommunikere med dem. Anmeld det til politiet med det samme.
  5. Hvis du har børn, skal du sætte dem grundigt ind i konsekvenserne af sociale medier, inden de får lov til at få en profil.

I bund og grund er der intet forkert i at dele billeder på sociale medier. Men det skal være billeder der kan tåle at se dagens lys og videredistribueres. Og du skal holde styr på hvem der kan se dine billeder.
Er billederne først blevet stjålet, må vi være ærlige og sige, at så er det desværre ikke så sandsynligt at de bliver helt fjernet. Det er heller ikke sandsynligt at bagmændende bliver fanget og straffet. Derfor er eneste løsning at forebygge at dette sker.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x