Første danske Mastodon server er optaget på Joinmastodon

Expressional.social er nu som den første danske instans optaget på serverlisten på Joinmastodon.org.

Hvis man skal oprette sig som bruger på Mastodon netværket, skal man først finde den instans/server man skal oprettes på. Her har mange brugt Joinmastodon.org til at finde den rigtige instans. Men indtil nu har man ikke kunnet finde danske servere på denne liste.

Men nu er den første danske instans kommet med på listen. Det er den danske instans Expressional.social der har formået at komme på.

At blive optaget på serverlisten på Joinmastodon er lidt et kvalitetsstempel. De optager nemlig ikke alle servere, kun servere af en bestemt tyngde og som overholder visse kriterier til stabilitet, evnen til at kunne vokse og backup.

De skal bl.a. overholde den såkaldte Mastodon Server Covenant, der bl.a. kræver daglig backup, flere med adgang til serverens infrastruktur og et krav om at skulle det ske serveren lukker ned, så lover de at give brugerne 3 måneders varsel, så de kan nå at flytte deres konto.

Expressional.social er en af de største danske instanser vi har. Serveren er stabil og har meget åbenhed omkring hvordan serveren drives. Det er en generel instans hvilket betyder alle er velkomne, og der er meget frihed omkring hvad du skriver på din profil. De er også med i det danske Mastodon relay, hvilket betyder adgang til meget dansk indhold.

Optagelsen på Joinmastodon gør Expressional.social meget attraktiv for dig der leder efter en dansk Mastodon server. Hvis du i dag er på en international server, og leder efter mere dansk indhold og forbindelser, kunne expressional.social også være et godt bud.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Lillian siger:

@andreas Tror du der er mange i Danmark, der vil gå på Mastodon? Personligt håber jeg det, så jeg kan følge med i, hvad der foregår derhjemme. Jeg tænker mest på mere Personligt end at læse aviser på Nettet.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x