Medium åbner nu deres egen Mastodon instans

Nu åbner blogmediet Medium også deres egen Mastodon instans, hvor man kan skrive kortere indlæg.

Flere store spillere enten har eller overvejer at åbne en Mastodon instans. Browservirksomheden Vivaldi åbnede deres Mastodon instans på Vivaldi.social, mens Mozilla også har planer om at flytte ind på Mozilla.social. Også i Danmark har Dansk Journalistforbund overvejet at åbne en instans. Nu kommer der endnu en spiller på banen, når blogmediet Medium åbner deres egen Mastodon instans på me.dm.

Hvor Medium er til længere blogindlæg er tanken med deres Mastodon instans at man her kan skrive kortere mikroblog indlæg – nøjagtig det Mastodon er skabt til. Man har ikke automatisk en konto på Mastodon instansen, når man har det på Medium, men alle kan i princippet oprette en profil. Man skal dog give en begrundelse for hvorfor man gerne vil have en profil og alle ansøgere skal manuelt godkendes.

Nogle har kritiseret Medium for at vælge denne løsning, fremfor bare at implementere ActivityPub på Medium, og dermed gøre Medium til en direkte del af Fediverset. Det er selvfølgelig en god pointe, men jeg tror mange spillere for øjeblikket skal se Mastodon an, og derfor er det godt at de starter med at oprette en instans. Det samme kunne vi også godt ønske i højere grad ville ske i Danmark, hvor firmaer og forbund oprettede deres egne Mastodon instanser.

Når man går ind på deres Mastodon instans, kan alle i princippet oprette en profil. Men samtidig siger Medium, at de vil begynde at invitere udvalgte forfattere fra Medium ind på deres instans. De vil formentlig forhindre at nogle af de gode forfattere de har smutter andre steder hen. Vi vil derfor formentlig først se at Medium godkender nogle af disse Premium forfattere først, og så senere lukker andre ind. Det skriver de i hvert fald i deres blogindlæg.

For øjeblikket er der kun 36 brugere på Mediums server. Disse inkluderer især Mediums egne medarbejdere, og vi mangler derfor endnu at se nogle af de store forfattere rykke med over.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x