Twitter blokerer for adgang fra 3. parts apps

For nogle dage siden måtte flere apps der anvendes Twitters API konstatere, at de ikke længere havde adgang til Twitter.

Nu sker der igen en pludselig ændring på Twitter, som ingen var varslet om. For nogle dage siden måtte mange 3. parts apps konstatere at de ikke længere har adgang til Twitters API, hvorfor disse apps ikke fungerer længere. Twitter har endnu ikke kommenteret dette, men der går spekulationer om at Twitter lukker for adgangen, fordi disse apps ikke bidrager til deres reklameindtægter.

Dermed ser Twitter ud til at blive et endnu mere lukket socialt medie. Og endnu engang sker der en ændring uvarslet. Det er ikke særlig klogt af Twitter, fordi hvilke udviklere vil arbejde med at udvikle til Twitter, hvis de ikke kan regne med at deres arbejde fungerer efter et stykke tid.

Nogle af de apps der er nede lige nu, er Tweetbot, Twitterific, Talon, Fenix, Hapry og mange andre apps. Der går stadig rygter om, hvad forklaringen på den pludselige suspendering af nogle apps er. Nogle mener det er helt med vilje, mens andre mener det er en fejl, fordi Elon Musk har fyret en del af de folk der er ansvarlig for vedligeholdelsen af deres API.

Vi må se om Twitter vil gå ud og kommentere historien på et tidspunkt, og om der her kommer en forklaring. Jeg tror det strategisk er meget dumt at gå ind og begrænse udvikleres adgang til Twitters API. Det vil kun lede dem hen til andre steder, fx. på Mastodon, hvor man frit kan udvikle 3. parts software til.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x