Post.news – Endnu et alternativ til Twitter

Hvor nogle Twitter-flygtninge vælger Mastodon, vælger andre Post.news. Læs mere om dette sociale medie her.

Mange tidligere Twitter-brugere leder i disse måneder efter et alternativ, efter Elon Musk overtog Twitter. Mange er gået over til Mastodon eller Tumblr, men jeg har også set nogen gå over til et tredje alternativ til Twitter der hedder Post.news. Jeg har netop fået en profil på Post.news, så her kan du læse om hvad jeg synes om dette sociale medie.

Post.news er faktisk stort set først lige lanceret, og det bærer det også præg af. Der er mange ting der ikke fungerer så optimalt, det er lidt langsomt og de har ikke en rigtig app (selvom du kan installere en webapp).

Jeg spurgte på Post.news hvorfor de havde valgt Post.news i stedet for Mastodon. Det var ikke fordi jeg fik så mange svar, men nogle af dem handlede om at Mastodon nok var lidt for nørdet og svær at finde ud af. Og det er nok også en af de markante forskelle, at hvor Mastodon er et decentralt medie der på mange måder skiller sig ud fra Twitter, så er Post.news et centralt socialt medie som nok mest forsøger at efterligne Twitter.

Du kan like og dele på Post.news ligesom du kan på Twitter. Så har de også en funktion hvor du kan give folk point, hvis de har skrevet et godt indlæg. Du får 50 point at give af når du opretter en ny profil, og du kan så selv betale for flere. Det er interessant, fordi det er en ny forretningsmodel ift. Twitter og også ift. hvad Mastodon leverer.

Post.news er fortsat ikke helt lanceret, så du kan kun skrive dig på en venteliste, hvor du så kan blive inviteret med om bord. Det er det jeg har gjort. Men du skal være opmærksom på at mange ting mangler, fx. kan du ikke se en liste med alle indlæg inkl. svar, her står der bare “Comming soon”.

Til gengæld har de andre features, fx. har de en citatfunktion – noget som mange efterlyser på Mastodon. De kan også redigere kommentarer – men ikke indlæg som man kan i Mastodon.

Post.news ser interessant ud, men jeg tror nu ikke jeg kommer til at bruge det vildt meget. Her synes jeg Mastodon fungerer godt. Heldigvis forlyder det at Post.news har planer om at blive tilknyttet Fediverset inden 2023 er omme, og så vil man kunne kommunikere med Post.news brugerne på Mastodon.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x