Waze vs Google Maps – Hvad er bedst?

Jeg har testet Waze gennem et stykke tid nu, og her er mine erfaringer med app’en.

For nylig faldt jeg over app’en Waze, som er en navigationsapp ligesom Google Maps, men bare med brugerstyrede inputs som skulle give flere informationer under kørslen. Nogle af de ting app’en markedsfører sig med er at man bliver dirigeret uden om trafik og ulykker, og også bliver gjort opmærksom på fartfælder, takket være de brugerstyrede inputs. Samtidig skulle app’en løbende fortælle dig hvor meget du gerne må køre, og gøre dig opmærksom på hvis du kører for stærkt – noget jeg selv har savnet i Google Maps.

Mærkeligt nok er Waze faktisk ejet af Google. De købte firmaet tilbage i 2013, og driver nu både Google Maps og Waze. Man kan så undre sig over at de har valgt at beholde to apps, men jeg tror dels det drejer sig om at Google gerne vil eksperimentere videre med hvad de brugerstyrede inputs kan og dels gerne vil høste informationer fra Waze over i Google Maps. Om det bliver ved med at være sådan er uvist, fordi i slutningen af 2022 slog Google de to afdelinger sammen til én, så de nu skal samarbejde. Det kunne godt tyde på en fremtidig fusionering.

Både Waze og Google Maps kan gøre opmærksom på hvis der kommer trafik på den rute du kører på. På Google Maps kan man fx. se at noget af ruten bliver farvet gul eller rød som signal for at der kommer kødannelse. Denne information får Google Maps automatisk fra de biler der kører med Google Maps åben, formentlig ved at holde øje med om man sænker farten og hvor mange biler der kører i et område. Her henter Waze informationerne fra brugerne selv.

En af de ting jeg var spændt på da jeg installerede Waze, var hvorvidt det var kompatibelt med Android Auto. Jeg bruger selv Android Auto meget i min bil, hvor jeg normalt bruger Google Maps til navigation. Waze er også kompatibel med Apple CarPlay.

Men hvad er så egentlig bedst – Waze eller Google Maps? Generelt er Google Maps nok bedre end Waze. Andre der også har testet de to apps, fortæller nemlig at Waze generelt er langsommere til at respondere på kødannelse end Google Maps. Det kunne jeg godt forestille mig, fordi teknologien i Google Maps til at detektere dette er automatisk og behøver ikke vente på brugerinput. Der er også eksempler på fejlindberetninger til Waze, som fører til nogle lidt sjove ruter. Til gengæld er der ting der ikke er i Google Maps, og det er blandt andet at der vises hvor meget man må køre og holdes øje med at man kører for stærkt. Det er også en positiv ting at man kan se ting som fartfælder på turen, noget som nogle køber andre dimser til at vise.

I virkeligheden ville en fusionering mellem de to apps nok være meget godt. Generelt set fungerer Google Maps nemlig godt, men kunne godt bruge flere brugerstyrede inputs. Og at vise hastighedsbegrænsningerne er i hvert fald obligatorisk. Måske Waze også fungerer bedre i udlandet, hvor der er flere brugere til at komme med input, i forhold til lille Danmark.

Har du selv erfaring med Waze? Skriv gerne om dine erfaringer i en kommentar.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x