Mastodon-Twitter crossposter lukker ned

En af de meget anvendte crosspostere mellem Mastodon og Twitter lukket nu ned. Se alternativerne her.

Som en overgang mellem Twitter og Mastodon har mange valgt at bruge en crossposter. En crossposter er en tjeneste, der automatisk poster en kopi af et tweet på Mastodon, når du tweeter. Eller omvendt. Det er altså et værktøj hvor du kan bruge Mastodon samtidig med Twitter, uden at skulle poste på begge medier.

Der er nok forskellige holdninger til brug af crosspostere. Nogle mener de bidrager til mere spam, mindre indhold tilpasset den enkelte tjeneste og i sidste ende mindre brug af Mastodon. På den anden side kan crosspostere være vigtige for at være til stede på begge medier, uden at det kræver for meget arbejde. Jeg synes selv nogle gode bud på god skik for anvendelse af crosspostere er:

  • Crosspost aldrig retweets – det er ikke indhold du selv har skabt.
  • Tjek altid din Mastodon konto, selvom du crossposter hertil, og svar på de kommentarer der kommer her. Det skal være en aktiv profil.
  • Vær aktiv med hvad du crossposter. Indhold der handler om Twitter, skal som udgangspunkt forblive på Twitter og skal ikke crosspostes. Her må du måske manuelt sortere.
  • Overvej om du skal sætte en content warning på et crosspost.

Der findes flere forskellige crosspostere du kan bruge. En af dem jeg selv har brugt er denne crossposter, og det tror jeg mange andre også har gjort. Desværre lukker denne crossposter ned fra 1. februar, har de meddelt på deres blog. Hvis du anvender denne crossposter, er du altså nødt til at finde et alternativ.

Årsagen til de lukker ned er vist flere. En af dem er at Twitter har sat en begrænsning på hvor mange tweets de kan crossposte hver time på maks. 300, så tjenesten på den måde ikke bare kan anvendes frit.

Hvis du anvender denne crossposter, skal du altså finde et alternativ. Nogle af de alternativer du kan kigge på er:

Du kan også overveje om det er nødvendigt at crossposte mere, eller om det er nu du aktivt skal igang med at bruge Mastodon. Endelig kan du også overveje om du skal crossposte den anden vej, dvs. fra Mastodon til Twitter. Jeg anvender ikke crosspostere mere.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x