Login på Mastodon med en anden Frontend

Se her hvordan du kan skifte udseendet på Mastodon, ved at logge ind på en anden Frontend.

En af de fede muligheder ved Mastodon er muligheden for at kunne tilpasse hver server, så det er tilpasset bedst til målgruppen for serveren. For eksempel kan én server vælge at holde sig til de 500 tegn et toot kan indeholde som er standard, mens andre servere kan sætte grænsen for antal tegn meget højere. Man kan også lave sine egne regler for sine brugere, og så moderere efter disse, fx. ved at blokere andre instanser der ikke anvender de samme regler. Det giver altså gode muligheder for både at lave små communities, men samtidig gøre det muligt for dem alle at kommunikere sammen.

Udover mulighederne for at den enkelte server kan tilpasse ting som de vil, kan du som bruger også tilpasse ting. En af mulighederne er at vælge at bruge en anden frontend eller webklient, dvs. ændre udseendet for Mastodon. Det skal vi se lidt nærmere på i denne artikel.

Der findes en masse Mastodon frontends du kan vælge imellem, og jeg har kun testet få af dem indtil videre. De bedste jeg er stødt på indtil videre er følgende:

Lad os lige se nærmere på hvordan det virker. Vi tager udgangspunkt i Soapbox, som også er installeret på Expressional.social. Soapbox er den frontend der anvendes på Rebased, der er en fork til Pleroma. De har lavet et ret fint design, som kan være et fint alternativ til Mastodon designet. For at bruge Soapbox, starter du med at gå til adressen soapbox.expressional.social.

Her starter du med at indtaste adressen på den Mastodon server hvor du har din Mastodon profil. Tryk efterfølgende på Log in.

Så skal du give tilladelse til at den frontend gerne må få adgang til din Mastodon profil.

Bagefter er du logget ind og kan så bruge din Mastodon profil, som så bare bruger designet fra Soapbox. Fremover kan du så gå ind på soapbox.expressional.social når du skal tjekke din Mastodon profil. På samme måde virker også de andre Mastodon frontends.

Kender du flere webklienter/frontends til Mastodon som er gode? Skriv dem gerne i en kommentar nedenunder eller i en kommentar på Mastodon, så tilføjer jeg dem til listen. 1

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x