Rebased – Alternativ til Mastodon i Fediverset

Fediverset rummer flere muligheder end Mastodon. En af dem er Rebased og den kan du læse om her.

Jeg har tidligere skrevet om Pleroma, som er et af alternativerne til Mastodon i Fediverset. Pleroma er efterfølgende udviklet i flere retninger, og der er i hvert fald to dominerende forks, der er afledt af Pleroma. Et af dem hedder Akkoma, mens det andet hedder Rebased. Jeg har oprettet en profil på begge for at teste dem, du kan se min Rebased profil her.

Rebased er opstået grundet en uenighed mellem udviklerne. Når man færdes på serverne, taler de ikke pænt om hinanden, og man kan mærke der er stærke spændinger mellem dem. Det er svært at blive 100% klog på hvad konflikten handler om, men det er helt tydeligt at der har været en konflikt. Uanset hvad er det endt med at Pleroma nu udvikles i to retninger, og jeg synes det er spændende at følge hvad de to retninger fører til.

Den der hedder Rebased er netop udkommet i en ny version 3.0, og udseendemæssigt ser den meget bedre ud end Mastodon. Udseendet er mere stilet og mere på højde med Mastodon, men samtidig rummer Rebased også muligheder Mastodon ikke har, såsom muligheden for at citere et toot.

Frontenden til Rebased hedder Soapbox, og faktisk hed hele projektet Soapbox før, og så hed Backend Soapbox BE og Frontend Soapbox FE. Men nu er navnet skiftet, og nu hedder projektet Rebased.

Da jeg skulle vælge en instans, var der ikke så mange at vælge imellem. Jeg havnede først på en instans der hedder Poa.st, og den viste sig at være en instans hvor man svinede hinanden til. Ikke et særligt sundt miljø. Jeg flyttede derfor min profil til Gleasonator.com, som drives af ham der udvikler Rebased. Herefter blev det meget bedre.

En af de ting jeg synes er lidt cool, er at du kan bruge Soapbox som frontend til Mastodon. Ved denne hjemmeside, kan du logge ind på din Mastodon profil, og så kan du se Mastodon som den ville se ud i Soapbox.

En af de ting der fungerer rigtig godt i Rebased er muligheden for at citere et andet toot. Det ser ud på følgende måde i Rebased.

Hvis du er på den Mastodon fork der hedder Glitch-th (Glitch Treehouse), så vises de citater du har lavet i Rebased også fint:

Jeg vil teste Rebased videre i den kommende tid. Jeg overvejer om det skal føre til at jeg åbner min egen single user instans på et tidspunkt, men det vil tiden vise.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x