Dansk Journalistforbund (DJ) vil måske lancere Mastodon-instans

Fagforbundet Dansk Journalistforbund (DJ) der samler journalisterne i Danmark overvejer at lancere en Mastodon instans for deres medlemmer.

Efter den seneste tid hvor flere journalister blev suspenderet fra Twitter, går fagforbundet for journalisterne i Danmark nu med tanker om at lancere en Mastodon instans for dets medlemmer. Dansk Journalistforbund (DJ) fortæller til fagbladet Journalisten, at de lige nu sammen med andre fagforeninger overvejer at lave en Mastodon server for deres medlemmer:

Vi er sammen med andre fagforeninger i gang med at afsøge muligheden for at lave en fælles server hos Mastodon for vores medlemmer, så vi kan flytte derover i stedet for Twitter

Tine Johansen, formand for DJ

Når fagforeninger laver en Mastodon server, giver det flere fordele for deres medlemmer. For det første får de et alternativ til Twitter, hvor de ikke bare kan suspenderes for at sige noget som en milliardær ikke kan lide. For det andet får de et fagligt fællesskab med andre med samme faguddannelse. Og for det tredje vil fagforbundet verificere at de faktisk er journalister, så man ved at det er de rigtige personer man snakker med på Mastodon.

Det kunne være fantastisk hvis Dansk Journalistforbund som det første danske fagforbund ville kaste sig ud i det, og det vil nok også betyde at flere journalister ville komme over på Mastodon.

Jeg kunne godt se det samme for mig for flere andre fagforbund. For eksempel kunne man godt forestille sig at Lægeforeningen ville lave en instans, hvor man skal have lægeautorisation for at være med. Igen her ville man kunne bevare et fagligt fællesskab, men man ville også kunne bruge det til at verificere medlemmernes ægthed på sociale medier.

Jeg kan derfor kun opfordre Dansk Journalistforbund og andre fagforeninger om bare at komme igang. Og mens vi er ved det, så kunne Folketinget med fordel også lancere en Mastodon instans for dets medlemmer, så vi kunne regne med at de er ægte.

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Lars siger:

Lyder meget spændende!

Andreas Andersen siger:

Ja det ville være perfekt hvis de gennemførte det

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x