Mozilla vil lave en Mastodon instans i 2023

Firmaet Mozilla vil i 2023 lancere en offentlig Mastodon instans på Mozilla.social.

De fleste kender nok Mozilla for at være det firma der står bag browseren Firefox og e-mailprogrammet Thunderbird. Firmaet vil nu også deltage aktivt i Fediverset, det netværk som Mastodon også er en del af. I begyndelsen af 2023 vil de lancere en Mastodon instans der bliver åben for offentligheden på adressen Mozilla.social.

Det er kun i begyndelsen at det bliver Mastodon der bliver valget af Fedivers server, med tiden kan det være anden Fedivers software. I en pressemeddelelse skriver Mozilla:

While we’re starting this exploration on Mastodon — as a mature, stable project, it’s an ideal first step into the Fediverse — we believe the potential of the Fediverse is bigger and broader than Mastodon alone.

Pressemeddelelse fra Mozilla

Mozilla kan måske være en af de udviklingsdrivkræfter der kan være med til at udvikle videre på Fediverset. Måske de kan være med til at udvikle værktøjer der gør Mastodon bedre? Måske de kan lancere deres egne alternativer til Mastodon? Tiden vil vise det, men i starten vil de i hvert fald åbne en Mastodon instans og så ser vi hvad det fører med sig.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x