EU-parlamentet vil have Mark Zuckerberg i høring

Efter Mark Zuckerberg i sidste uge blev afhørt i den Amerikanske senat og Repræsentanternes hus ønsker EU parlamentet nu også en høring i EU.
I sidste uge blev Mark Zuckerberg afhørt først i det amerikanske senat og efterfølgende repræsentanternes hus, hvor han skulle svare på over 500 spørgsmål. Spørgsmål om hvordan Facebook passer på de data du giver dem, når du har en Facebookprofil. Og når du ikke har en Facebookprofil.
Det har fået flere EU-parlamentarikere til at kræve, at Mark Zuckerberg også kommer til EU, til en høring i EU parlamentet. Flere gange har EU parlamentet sendt en invitation til Mark Zuckerberg, dog hidtil uden held.
I et brev til Mark Zuckerberg skriver EU-kommisionens næstformand Antonio Tajani, at de havde et absolutte behov for hans personlige tilstedeværelse. De vil nemlig have en ordentlig forklaring fra Mark Zuckerberg på, hvordan Facebook’s dataskandale kunne gå så galt. I brevet gjorde Antonio Tajani også opmærksom på at Facebook’s internationale kontor ligger i Dublin, og at de derfor er underlagt EU lovgivning.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x