Falske ophavsretserklæringer på Facebook

For tiden florerer en række falske opgavsretserklæringer på Facebook, som efter sigende skulle beskytte mod misbrug af private billeder på Facebook.
Erklæringerne skrives man på sin wall, hvor man erklærer på Facebook at de ikke må bruge ens private billeder og oplysninger til kommerciel brug uden tilladelse. Et eksempel er nedenstående erklæring:
faceerklaering
Problemet er bare at den er falsk og har ingen effekt. Ved oprettelsen af en Facebook profil har man accepteret deres betingelser, og hvis man ikke accepterer dem står det en frit for at vælge at slette ens profil. Så det er den gamle med hvis du ikke kan lide lugten i bageriet så…
Erklæringen opfordrer en til at dele den på ens egen væg og således har den spredt sig på mange personerns vægge. Men den har som sagt ingen juridisk virkning. Facebook har beskrevet i sine brugerbetingelser hvad de kræver når du uploader et billede, og disse betingelser kan du ikke fravige. Facebook har heller ikke en chance for at se den erklæring.
Den eneste måde du kan beskytte dig mod misbrug af dine Facebook billeder, er ved at indstille dine privatlivsindstillinger, hvor du præcis kan styre hvem der har ret til at se dine billeder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x