Facebook bliver 12 år gammel

Det startede som et universitetsnetværk, men er nu verdens mest populære sociale netværk. Facebook bliver 12 år gammel.
Mark Zuckerbeg der er stifteren bag Facebook startede det den 4. februar 2004. Han studerede på Havard og oprettede det med støtte fra medstuderende Andrew McCollum, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz og Chris Hughes. I starten var det kun et socialt netværk for de studerende på Havard og det krævede en universitetsemail for at kunne oprette en konto. Siden bredte det sig fra universitet til universitet og blev senere åbent for alle.
Faktisk havde Mark Zuckerberg et projekt før Facebook der hed Fashmash. Det var en side hvor billeder af medstuderende blev vist og folk kunne klikke hot eller not, efter hvorvidt de synes om dem. Det var herfra han fik ideen til et socialt netværk. Billederne til sitet stjal han ved hacking, hvilket Havard også sagsøgte ham for. Tiltalen blev senere trukket tilbage.
4. januar 2004 lancerede han så thefacebook.com der er det Facebook vi kender i dag. Dette førte også til søgsmål fra andre Havard studerende, som troede han byggede et socialt netværk til dem ved navn havardconnection.com og beskyldte ham for at stjæle deres ide.
Fra 2006 blev Facebook åbnet for offentligheden, så alle over 13 år kunne få en profil. I dag har de så mere end 1,4 milliarder brugere. Facebook må derved synes at være en meget stor succes.

Facebook forandrede os

Facebook var virkelig en hjemmeside der forandrede os alle. Allesammen har efterhånden en Facebook profil og vi er kommet tættere på nettet end vi nogensinde har været – på godt og på ondt. Vi kender hinanden, selvom vi ikke kender hinanden i virkeligheden. Vi har vænnet os til at skelne mellem online og fysiske venner.
Facebook har også formået at cementere sig fast som en magtfuld del af internettet. Faktisk foregår en del af trafikken på internettet på Facebook, og Facebook er endda begyndt at snakke om at ville indlæse en del hjemmesider direkte på platformen.
Facebook er kommet for at blive – tillykke Facebook!

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x