Mark Zuckerberg afviser at Facebook har monopol

Til en høring i den amerikanske kongres blev Mark Zuckerberg spurgt om han mente Facebook havde monopol på sociale medier. Det afviste Mark Zuckerberg, men hvad mener du?
I går startede den første af de høringer i den amerikanske kongres, hvor senatorer får hver 5 minutter til at stille spørgsmål til Facebooks stifter Mark Zuckerberg om firmaets datapolitik. Et af spørgsmålene handlede om hvorvidt Mark Zuckerberg mener at Facebook er et monopol. Det mente Facebooks stifter dog ikke var tilfældet.
Det var Senator Lindsey Graham fra South Carolina der stillede Mark Zuckerberg spørgsmålet, og bad ham nævne Facebooks største konkurrent. Det ville Mark Zuckerberg ikke direkte, men ønskede i stedet at nævne forskellige kategorier af konkurrenter. Senatoren pressede Mark Zuckerberg, og ville have ham til at tage stilling til om Facebook også havde nogle direkte konkurrenter, på samme måde som et bilmærke har mange konkurrenter, der gør det let for brugerne at skifte fra et mærke til et andet.
Mark Zuckerberg kunne ikke nævne nogen specifik konkurrent, der bare kom i nærheden af Facebooks 2,2 milliarder brugere. Kernen i værdien af et socialt medie er nemlig, at der er mange brugere. Det er nemlig det der får folk til at bruge mediet, hvis de kan finde familie og venner derinde. Når Facebook har så mange af ens venner og familie, er det svært at finde andre der kan opfylde den samme funktion og værdi som Facebook kan.
De største konkurrenter som Mark Zuckerberg kunne nævne var chat apps, der havde flere hundrede millioner brugere. Disse chat apps giver også brugerne muligheder for at kunne kommunikere sammen, men opfylder ikke helt samme rolle som Facebook gør som socialt medie.
Senatorerne i USA spurgte også Mark Zuckerberg om hans holdning til regulering af sociale medier som Facebook. Mark Zuckerberg svarede at han synes det var okay med en form for regulering, som for eksempel at det skulle være åbent hvem der bruger penge på politiske kampagner på Facebook, samt hvordan Facebook bruger dataene de indsamler om deres brugere. Han fortalte også at han ikke er 100% enig med EU’s nye dataregler, de såkaldte GDPR-regler, men at EU har gjort nogle rigtige ting for at beskytte deres brugere.
Mark Zuckerberg mente altså ikke at Facebook havde monopol, men hvad mener du? Ville du let kunne finde et andet socialt medie der kunne opfylde samme funktion for dig, som Facebook gør i dag? Skriv gerne en kommentar nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x