Mark Zuckerberg afhørt i Repræsentanternes hus

Forrige dag blev Facebooks stifter Mark Zuckerberg afhørt i det amerikanske senat, skulle han i dag afhøres i Repræsentanternes hus.
I dag skulle Mark Zuckerberg igen svare på en masse spørgsmål om hvordan de håndterer data for deres milliarder af brugere. Forrige dag var det i det amerikanske Senat, mens det i dag var i Repræsentanternes hus. Spørgsmålene kommer i forlængelse af Cambridge Analytica sagen, hvor der nu ventes at komme mere regulering af de sociale medier.
Han blev blandt andet spurgt om hvordan han ville forhindre fake news og falske brugere på Facebook. Her vil Facebook arbejde for at få implementeret mere kunstig intelligens der med algoritmer kan kigge efter mønstre, som ingen rigtige personer ville have, og dermed blokere dem.
Facebook anvender allerede kunstig intelligens til dette i nogen grad. For eksempel blokeres over 99% af alle opslag om terrorrisme inden nogen person nogensinde har set opslaget, siger Mark Zuckerberg. Det skal vi have meget mere af.
En af de andre bekymringer var hvorvidt Facebook gjorde nok for at forhindre Ruslands indflydelse i forhold til Fake news og påvirkning af valg, og det er en meget høj prioritet ifølge stifteren. Samtidig slog Mark Zuckerberg fast, at Facebook ikke har dataservere i Rusland. Derfor vil de Russiske myndigheder ikke kunne få udleveret data fra Facebook.
Mark Zuckerberg slog også fast, at Facebook ikke sælger data til annoncører. De sørger blot for at annoncerne passer til de rigtige brugere. Lidt ligesom Google også gør.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x