Her er de Sociale Medier der er Dataflytbare

Hvilke sociale medier tilbyder dig at downloade de data du har lagt op på det sociale netværk, så det er muligt at flytte dem til et andet socialt medie? Det får du svaret på her.
Sociale medier er geniale til at skabe kontakt mellem mennesker, som du kan udveksle opslag, billeder og videoer med. Men hvem ejer egentlig alle de data du lægger op på de sociale medier? Og hvad gør du den dag du ikke vil bruge det sociale medie mere, men måske hellere over på et andet socialt medie? Hvad gør du med alle de billeder og tekster du har lagt op?
Det er det dataflytbarhed eller data portability handler om. Det vil sige hvorvidt mediet har indbygget muligheden for også at pakke dine data og gå. Men desværre er det ikke alle sociale medier der tilbyder det. Lad os lige få et overblik over det.

Facebook

Facebook har gjort meget for at det er muligt at kunne downloade ens egne data. Med Facebook er det muligt at downloade en zipfil der indeholder alle de data Facebook har registreret. Dette inkluderer også alle de billeder og videoer du har lagt op, samt opslag du har skrevet. Du kan her læse hvordan du gør.

Google

Også Google har udemærkede muligheder for at downloade de data du har tilføjet til forskellige Google tjenester. Ligesom hos Facebook kan du generere en zipfil der indeholder alt registreret data på alle Googles tjenester.

Twitter

Twitter har ligesom Facebook og Google også lavet en funktion, hvor du med et klik kan generere en zipfil med alle de tweets du har skrevet eller tweets hvor du er nævnt.

Snapchat

Snapchat kan også generere en zipfil der indeholder de data de har registreret om dig. Du skal dog ikke regne med at finde de billeder du har tilføjet til snapchat, fordi de slettes jo netop fra snapchat så snart de er set.

Instagram

Instagram er også et af de store sociale medier, som i øvrigt er ejet af Facebook. De har særlig følsomme data, fordi det drejer sig om billeder, som for eksempel familiebilleder som de ligger inde med. Så de burde i den grad være dataflytbare, men det er de endnu ikke. Læs også mere om det her.
Nyt: Instagram har netop meldt ud, at der er et værktøj på vej, hvor du vil kunne downloade dine data.

Tumblr

Tumblr er et mindre kendt socialt medie der er ejet af Yahoo. Her har du mulighed for at importere alle dine indlæg til en WordPress installation, og derfor kan de også anses for at være dataflytbare.
Dataflytbarhed er vigtig for både datasikkerheden og for konkurrencen mellem de sociale medier. Vi må derfor håbe at flere og flere sociale medier beslutter sig for at implementere dataflytbarhed. Specielt Instagram er et af de sociale medier jeg ser frem til snart får det implementeret.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x