Instagram tager dine billeder som gidsel

Når du lægger et billede op på Instagram, tænker du måske ikke hvad der skal ske, hvis du ikke længere vil være en del af Instagram. Det er måske på tide at gøre nu.
I disse dage sidder Facebooks stifter Mark Zuckerberg til afhøring i den amerikanske kongress, på grund af det der omtales Cambridge Analytica sagen. En sag hvor data fra 85 millioner Facebookbrugere blev stjålet og misbrugt i den amerikanske præsidentvalgkamp, og som nu har øget fokus på sikkerhed og privatliv generelt på de sociale medier.
Mange af Facebooks brugere overvejer i disse dage at slette sin Facebookprofil eller finde et alternativ til Facebook. Der er faktisk lavet tagget #DeleteFacebook der ikke handler om andet.
Hvis du beslutter dig for at finde et alternativ til Facebook, så har Facebook for længst givet dig muligheden. Du har nemlig mulighed for med få klik at kunne downloade samtlige data Facebook har om dig, herunder også de billeder og videoer du har lagt op på Facebook. Det kan du se en guide til hvordan du gør her.
Men det kan du ikke på Instagram. Instagram, der i øvrigt også ejes af Facebook, har nemlig aldrig stillet et værktøj til rådighed som gør det muligt at eksportere de mange billeder og film brugerne har lagt op eller se hvilke data der er registreret om dem.
Med andre ord vil du altså sidde i saksen, hvis du en dag beslutter dig for at flytte dine billeder et andet sted hen. Du vil så skulle gemme billederne manuelt én for én, hvis du da ikke har været så smart at taget backup af de billeder din telefon tager til for eksempel iCloud.

Brug 3. parts værktøjer

Det er simpelthen for dårligt, at det ikke er lettere at kunne eksportere sine billeder på Instagram. Både til backup, men også sådan så det er muligt at flytte sine data. Indtil Instagram vælger at indføre samme mulighed som blandt andet Facebook, Twitter, Google og Snapchat, er brugerne altså tvunget til at bruge 3. parts værktøjer til at downloade deres billeder.
Et af mulighederne var 4K Stogram, men det program ser ikke ud til at virke mere. Det var et program som du installerer og herefter hentede den alle dine billeder ned til backup. Kvaliteten af billederne var ikke fantastisk, men okay. Desværre krævede værktøjet at du enten gør din Instagram profil offentligt eller giver dem adgangskoden.

Et andet 3. parts værktøj var Magi Metrics. Magi Metrics har den 6. april dog meldt ud at de lukker værktøjet ned, fordi Facebook har begrænset den Instagram API der gør det muligt for dem at downloade data.

Andre navne var Instaport, Insta Saver, Picodash og mange flere. Instalooter var også et værktøj, men lidt avanceret. Desværre ser det ud til at de allesammen ikke virker mere.
Stramningerne fra Facebook er formentlig kommet netop på grund af Cambridge Analytica skandalen. Men så burde Facebook selv lancere et værktøj, der gør det muligt at hente Instagram billeder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x